Evenimentul Zilei > Politica > Elena Udrea: Baronii locali l-au pus pe Victor Ponta şef la partid şi la guvern, iar acum îl comandă
Elena Udrea: Baronii locali l-au pus pe Victor Ponta şef la partid şi la guvern, iar acum îl comandă

Elena Udrea: Baronii locali l-au pus pe Victor Ponta şef la partid şi la guvern, iar acum îl comandă

Modul de a face politică în PSD este bazat pe clientelism şi corupţie, lucru dovedit şi în Prahova, a declarat deputatul PMP Elena Udrea, într-o conferinţă de presă susţinută la Ploieşti.

“Modul de a face politică în PSD este bazat pe clientelism şi corupţie, lucru dovedit şi în Prahova. Actualul primar al Ploieştiului, Iulian Bădescu, nu e cu nimic diferit de Mazăre, iar în curând vom vedea Republica Bădescu aici”, a declarat Elena Udrea într-o conferinţă de presă susţinută la Ploieşti.

Deputatul PMP l-a acuzat pe premierul Victor Ponta că, deşi tânăr, “nu este cu nimic diferit ca mentalitate de baronii locali PSD, care l-au pus în fruntea partidului şi a guvernului şi acum îl comandă”.

Ea a spus că lupta pentru independenţa justiţiei începută de Traian Băsescu trebuie continuată şi că PMP şi-a asumat acest lucru.

Deputatul PMP a criticat de asemenea lipsa de performanţă a guvernului actual în absorbţia fondurilor europene şi a amintit că România are la dispoziţie în total 40 de miliarde de euro pentru perioada 2014 – 2020 şi nu există o viziune care să arate cum vor fi cheltuiţi aceşti bani.

Elena Udrea a spus că Mişcarea Populară este un partid al schimbării, propunând un mod diferit de a face politică şi opunându-se corupţiei promovate de PSD şi apărate de premierul Victor Ponta.

Cristian Preda: PMP îşi asumă o cruciadă anticorupţie

La rândul său, prezent  la Ploieşti, Cristian Preda, europarlamentar şi candidat pe lista PMP pentru un nou mandat în Parlamentul European, a spus că Mişcarea Populară îşi doreşte penalizarea severă a corupţiei şi că aceasta este una dintre temele importante pentru români inclusiv pentru alegerile europene din 25 mai.

„PMP îşi asumă o cruciadă anticorupţie, suntem cruciaţi anticorupţie”, a spus Preda, care consideră că fenomenul corupţiei trebuie să dispară cât mai repede din România.

El a criticat de asemenea tăcerea lui Ponta faţă de agresiunea Rusiei în Ucraina, afirmând că “dacă cetăţenii vor să-l încurajeze pe Vladimir Putin, să-l voteze pe Ponta”.

Teodor Baconschi, fostul ministru de Externe al României, a spus că cea mai bună listă pentru alegerile europarlamentare aparţine PMP şi a amintit de provocările pe care trebuie să le facă Europa şi România în perioada următoare. El a avertizat că “nu trebuie să închidem uşa NATO şi să deschidem uşa către favoriţii PSD – Rusia şi China”.

Baconschi s-a pronunţat pentru unitatea dreptei după alegerile europarlamentare, subliniind că acest lucru trebuie să se facă în jurul unor principii, nu al unor persoane.

Siegfried Mureşan, şi el eurocandidat al PMP, a afirmat că “Vedem o serie de ţări europene – Germania, Finlanda, Polonia – în care creşte economia, scade şomajul. Aceste ţări sunt conduse de guverne de centru-dreapta”, adăugând că “cea mai bună politică socială este crearea de locuri de muncă în sectorul privat”. El a reamintit că reprezentanţii PMP vor activa în Parlamentul European în cadrul grupului popular.

Deputatul PMP Florin Popescu a acuzat faptul că în judeţul Prahova funcţionează o alianţă între PSD şi PDL şi a reamintit de promisiunile din 2012 ale PSD, care au fost sistematic uitate sau încălcate.

El a dat ca exemplu pensiile municipale promise cu nesimţire de primarul Iulian Bădescu şi a spus că doar din cauza acestei promisiuni “absurde şi nerealizabile” Andrei Volosevici a pierdut alegerile la primărie.

 Andrei Volosevici, fostul primar al Municipiului Ploieşti în perioada 2008 – 2012, a criticat modul în care funcţionează azi administraţia locală ploieşteană şi a anunţat că unul dintre consilierii locali PDL, Puiu Neagu, s-a înscris în Fundaţia Mişcarea Populară.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: