Elena Lasconi și-a schimbat discursul. Nu ar mai vota pentru familia tradițională

Elena Lasconi și-a schimbat discursul. Nu ar mai vota pentru familia tradițională Elena Lasconi. Sursa foto: EVZ

Elena Lasconi, primar al orașului Câmpulung Muscel, a declarat că dacă ar mai fi un referendum pentru familia tradițională nu ar mai vota „Da”. În opinia sa „nu este treaba politicianului să intre în viața oamenilor”.

Elena Lasconi și-a schimbat discursul cu privire la familia tradițională

Elena Lasconi a fost întrebată cum ar vota dacă ar mai participa la un referendum privind familia tradițională:

„Nu cred. De fapt, nu. Categoric nu. Pentru că v-am spus, fiecare este liber să-și trăiască viața cum vrea. Și nu este treaba politicului sau nu este treaba USR-ului să intre în viața oamenilor”, a declarat Elena Lasconi.

Și continuă: „Știți cum e, eu chiar cred despre mine că sunt destupată la cap. În USR e loc pentru toată lumea. Atât pentru creștini, cât și pentru atei, atât pentru cei care sunt LGBTQ sau non-LGBTQ, atât pentru gay, cât și pentru hetero”, a adăugat ea.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Aveam o sensibilitate cu cuvântul căsătorie, în niciun caz nu sunt împotriva unui parteneriat civil. Eu am în familie, fiica mea. Și eu am cale de comunicare cu ea și învăț lucruri”, a mai explicat Elena Lasconi.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi textElena Lasconi. Sursa foto: Facebook

Eu sunt 100% pentru parteneriatul civil

Elena Lasconi a fost întrebată cum se raportează la decizia CEDO care cere României un regim juridic pentru cuplurile de același sex.

„Eu sunt 100% de acord pentru parteneriatul civil, dar eu cred că cei care fac parte din LGBTQ sunt deranjați pentru că sunt folosiți ca o masă de manevră de politicieni. Dacă într-adevăr am dori, am avea aplecarea spre a rezolva această situație a parteneriatului civil ar trebui să stăm la masă cu acești oameni și să vorbim, nu să facem declarații la televizor sau la radio.

Eu sunt 100% pentru parteneriatul civil. Aveam o sensibilitate cu cuvântul căsătorie, în niciun caz nu sunt împotriva unui parteneriat civil. Eu am în familie, fiica mea. Și eu am cale de comunicare cu ea și învăț lucruri”, a mai spus ea, potrivit europafm.ro.

Ce spunea Elena Lasconi despre familia tradițională

Elena Lasconi susținea sus și tare: „Eu sunt creştină, sunt ortodoxă şi consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat”. Apoi a declarat că, la referendumul pentru familia tradiţională organizat în 2018, a votat pentru căsătoria dintre un bărbat și o femeie.

La o zi de la această declarație, Cătălin Drulă, i-a cerut  să se retragă din campania pentru europarlamentare, în caz contrar urmând să o excludă de pe liste prin decizia politică a Biroului Naţional al partidului.

Imediat a sărit și fiica ei, Oana Lasconi, care a spus că este „absolut dezgustată” de afirmațiile mamei ei, iar ulterior a afirmat că „un homofob în minus la Parlamentul European este un câștig”.

„Sunt în continuare absolut șocată să aflu că mama mea a votat pentru susținerea familiei tradiționale”, a spus atunci Oana Lasconi, susținătoare a drepturilor LGBT.