Cauza, ajunsă pe masa judecătorului de cameră preliminară de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a fpst returnată de acesta procurorilor anticorupţie pentru refacerea actelor de urmrire penală.

Decizia nu este, însă, definitivă și poate fi contestată de DNA.

Octavian Popa, reprezentant ALDE și vicepreședinte al comisiei de control a SRI, a dat o serie de detalii necunoscute din dosarul lui Mădălin Voicu:

“În dosarul lui Mădălin Voicu există suficiente documente care ar putea să determine scoaterea directă de sub urmărire a cel puțin două persoane. Documente oficiale. Eu nu înțeleg de ce acele documente, care demonstrează că totul s-a făcut în colaborare cu acele instituții, nu sunt luate în calcul. Cred că cei de la ANAF au făcut totul ca la carte. Despre ceilalți nu mă pot pronunța. Există documente care atestă că Gelu Diaconu, fostul șef al ANAF, nu are nicio problemă în acest dosar. Eu nu am avut acces la documente, ci la informații. Cei implicați, cei de la ANAF, au cerut o expertiză. Și le-a fost refuzată cererea. Pe motiv că există suficiente documente. Asta știu eu. Cred că Diaconu are suficiente argumente pentru a își susține cauza. Cred că toate instituțiile știau ce face Diaconu, pas cu pas. Cred că și SRI știa.”