Evenimentul Zilei > Actualitate > El există? Povestea MONSTRULUI care a răscolit lumea | VIDEO
El există? Povestea MONSTRULUI care a răscolit lumea | VIDEO

El există? Povestea MONSTRULUI care a răscolit lumea | VIDEO

La 2 mai 1933 insa, în ziarul local "Inverness Courier", apărea o ştire conform căreia, doi turişti care se deplasau de-a lungul lacului, au zărit o "arătare acvatică enormă care a ieşit brusc la suprafaţă".

În acel an fusese finalizat un nou drum de-a lungul malului Loch Ness, oferind şoferilor o imagine clară asupra lacului. Cei doi turişti erau convinşi că au vazut monstrul căutat de toata lumea. În curând, tot mai mulţi călători au început să declare că au zărit „arătarea”.

Intense cercetări

Mai multe ziare britanice, inclusiv Daily Mail, l-au angajat pe celebrul vanator Marmaduke Wetherell să captureze bestia. După zile de intense cercetari, Wetherell raporta urmele unui animal cu patru picioare pe malul lacului. Daily Mail va titra: "Monstrul din Loch Ness nu este legendă. El există!"

Urmarea? O mulţime de curioşi s-au urcat în bărci ori s-au aşezat pe mal pentru a aştepta apariţia monstrului. În curând însă totul s-a "dezumflat", oamenii au plecat, iar ziarele au continuat poveştile, teoriile şi controversele cu privire la „Nessie” – cum a fost „alintată” creatura, printre altele. În 1934, apărea în presa britanică o fotografie înfăţişâand o creatură cu profilul asemănător unui dinozaur. S-a speculat că "Nessie" era de fapt un supravieţuitor solitar al unui plesiozaur, specie care dispăruse de pe Terra de 65 de milioane de ani.

A rămas vedetă
 
Investigatorii amatori l-au „urmărit” de câte ori au avut ocazia. În anii '60, mai multe universităţi britanice au organizat expediţii la Loch Ness, folosind un sonar pentru a căuta în adâncuri, însă fără rezultat. Au mai fost şi expediţii în 1975, 1980, 1990, iar în 1994 apărea…adevărul în legătură cu fotografia din 1934. S-a spus că ar fi fost o farsă pusă la cale de amatorii de senzaţional şi de presa britanică – interesată să îşi măreasca tirajele.
Povestea monstrului este însă departe de a se fi încheiat. Temele şi discuţiile în ceea ce îl priveşte sunt în continuare de actualitate. „Legendă urbană” ori nu, „Nessie” a rămas vedeta amatorilor de senzaţional.