Evenimentul Zilei > International > O nouă teorie ARUNCĂ în AER tot ceea ce s-a spus până acum despre Marea Piramidă. Misterul ar fi REZOLVAT!
O nouă teorie ARUNCĂ în AER  tot ceea ce s-a spus până acum despre Marea Piramidă. Misterul ar fi REZOLVAT!

O nouă teorie ARUNCĂ în AER tot ceea ce s-a spus până acum despre Marea Piramidă. Misterul ar fi REZOLVAT!

Marea Piramidă ar fi fost construită din interior spre exterior. Cel puţin aceasta este convingerea unui mare specialist în piramide unde susține că a rezolvat un mister care dăinuie de 4.500 de ani.

Un arhitect s-a transformat în "geniu obsesiv", după ce a devenit expert fanatic în marile piramide din Egipt, hotărât să descopere adevărul despre modul în care vechii egipteni au construit structurile iconice. Oamenii de știință s-au întrebat de mult cum au plasat egiptenii acele blocuri de piatră din Marea Piramidă, fiecare cântărind aproximativ 2,5 tone. 

Teoriile anterioare au sugerat că mormântul faraonului Khufu (Keops), unul dintre cele șapte minuni mari ale antichității, a fost construit folosind fie o rampă frontală mare sau o rampă în formă de tirbușon la ridicare pietrelor din afară. În documentarul "Piramida Khufu" de pe Amazon Prime, un arhitect francez spune că poate a făcut "cea mai importantă descoperire de la Tutankhamon" . 

 Arhitectul Jean-Pierre Houdin spune: "Piramida ar fi putut fi construită din interior folosind un tunel circular".  Conform teoriei sale, oamenii au construit o rampă exterioară pentru primii 40 de metri, urmată de o rampă interioară în formă de tirbușon pentru a finaliza structura de 137 metri (450 de picioare).  Houdin a spus: "Este una dintre cele mai bune teorii, deoarece este singura care funcționează".

Pentru a-și demonstra meritele, Houdin a colaborat cu o companie franceză care construiește modele 3D pentru designul auto și aerospațial, Dassault Systèmes, care a mobilizat 14 ingineri timp de 2 ani pe acest proiect.  O echipă internațională a fost formată pentru a cerceta piramida folosind camere radar și de detectare a căldurii furnizate de o companie franceză de apărare.   Aceasta contravine celor două teorii principale existente. 

"Viziunea lui Houdin este credibilă, dar pentru moment este doar o teorie. Toată lumea crede că ar trebui luată în serios ", a spus dr. Brier, cercetător principal la Universitatea Long Island, notează express.