Efectul dramatic al crizei COVID asupra natalității

Efectul dramatic al crizei COVID asupra natalității

Se estimează că Statele Unite vor înregistra cu jumătate de milion mai puține nașteri anul viitor din cauza crizei de COVID, potrivit unui studiu științific.

Rezultatele unei cercetări realizate de către Brookings Institute au fost publicate de Wall Street Journal, pentru a avertiza asupra viitorului sumbru pentru producătorii de produse pentru copii mici și sugari, ca urmare a scăderii numărului de nașteri provocată de criza COVID.

Articolul din Wall Street Journal arată:

„Grupul de reflecție a prezis că în Statele Unite se vor înregistra anul viitor cu 300.000 până la 500.000 de nașteri mai puțin, comparativ cu o scădere de 44.172 anul trecut. Analiza sa, bazată parțial pe ceea ce s-a petrecut după recesiunea din 2007 – 2009, afirmă că perspectivele mai mici pentru găsirea unui loc de muncă au ca efect mai puține nașteri. «Femeile vor avea mult mai puțini copii pe termen scurt și, pentru unele dintre ele, un număr total de copii mai mic în cursul vieții», a arătat grupul într-un raport din iunie.”

Frica COVID decimează populația

Datele cercetării au fost publicate inițial în luna iunie și au dezvăluit că o atare scădere a nașterilor în Statele Unite ar reprezenta o diminuare cu 10% în raport cu numărul de nașteri din 2019.

Scăderea înseamnă că numărul total de bebeluși care se vor naște în SUA în anul 2021 este prevăzut a fi dublu față de numărul americanilor decedați de și cu COVID.

În urma recesiunii din 2007 – 2009, experții în demografie au prezis că vom asista la o explozie a numărului de nașteri, așa cum s-a întâmplat în a doua jumătate a secolului XX, după crizele economice și război. Însă explozia de nașteri prevăzută nu a avut loc.

După cum a relatat Breitbart, rata nașterilor și a fertilității publicată de Biroul de Statistică al SUA arată că mai puțin de 3,8 milioane de copii s-au născut în Statele Unite în 2018, o scădere de două procente – aproximativ 64.000 de nașteri – față de anul precedent.

Din 1971 încoace, rata nașterilor s-a situat sub rata de înlocuire, potrivit Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC).

Ne puteți urmări și pe Google News