Japonezii i-au detronat pe rivalii de la Volkswagen AG care se confruntă acum cu mega-scandalul manipulării emisiilor poluante, transmite AFP, preluată de Agerpres

Toyota Motor Corp. a informat luni că în primele nouă luni ale acestui an a vândut un număr total de 7,49 milioane vehicule (cifră ce include atât vânzările de autoturisme Toyota, cât şi automobile de lux marca Lexus, vehicule mini Daihatsu şi camioane Hino), spre deosebire de 7,43 milioane pentru Volkswagen. Aceasta după ce la jumătatea anului Volkswagen devansa Toyota cu 5,4 milioane unităţi vândute faţă de 5,02 milioane în cazul Toyota. 

Cu toate acestea, atât în cazul Toyota cât şi în cazul Volkswagen livrările pe primele nouă luni au scăzut cu 1,5% comparativ cu perioada similară a anului trecut. În cazul Toyota reculul se explică în principal printr-o scădere de 7,8% a vânzărilor de pe piaţa niponă iar în cazul Volkswagen prin cel mai mare scandal din istoria companiei. Grupul german a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.