Efectele noului cod penal: Frații PEDOFILI pedepsiți cu suspendare

Efectele noului cod penal: Frații PEDOFILI pedepsiți cu suspendare

Copiii unui avocat acuzați de pornografie infantilă prin sisteme informatice au scăpat de închisoare, fiind condamnați cu suspendare, plus plata unor despăgubiri pentru minorele abuzate.

Frații Adrian și Alexandru Calapis, din Sânnicolau Mare, au fost trimiși în judecată de procurorii DIICOT, după ce au descoperit că aceștia au abuzat 10 fetițe. Cazul a ieșit la iveală în primăvara lui 2013, după ce un părinte a descoperit că fiica lui a fost fotografiată de unul din tineri în ipostaze indecente. Tânărul intrase în locuința familiei în care se afla singură o fetiță de 9 ani, i-a cerut un pahar cu apă, apoi a obligat-o să se dezbrace. În timpul anchetei, s-a demonstrat că timp de doi ani frații Calapis ar fi intrat în mai multe locuinţe din Sânnicolau Mare unde ştiau că fetele sunt singure acasă şi le-ar fi determinat să se dezbrace sub diferite pretexte, uneori oferindu-le şi sume de bani de ordinul zecilor de lei. Ei le fotografiau pe copile, apoi puneau imaginile cu minorele dezbrăcate pe diferite site-uri pentru adulți.

Instanța a stabilit însă că frații Calapis nu trebuie să meargă la închisoare pentru faptele lor. Pentru fiecare a fost stabilită o pedeapsă de un an și șapte luni de închisoare cu suspendare, plus plata unor despăgubiri pentru minorele abuzate, între 8.000 și 12.000 de euro.

Ne puteți urmări și pe Google News