Potrivit Mediafax, mai mulţi britanici care s-au mutat în România şi lucrează sau şi-au deschis o afacere, dosresc să obţină cetăţenie română, deoarece în momentul de faţă „Marea Britanie nu mai este o opţiune viabilă pentru oricine are aptitudini şi valoare profesională de oferit”.

Britanicii spun că sunt foarte dezamăgiţi de alegerea conaţionalilor lor şi încă speră ca Parlamentul să nu le valideze votul, aceasta fiind o posibilitate reală. 

Simon Parker este un profesor britanic, mutat în România de mai bine de 15 ani. Acesta spune că avea în vedere obţinerea cetăţeniei, dar ceea ce s-a întâmplat acum cu Marea Britanie îl determină să ia mult mai în serios această variantă. 

„E un dezastru ce s-a întâmplat atât pentru Marea Britanie cât şi pentru Europa. Eu sunt foarte dezamăgit. Tocmai ce am auzit că Scoţia vrea un al doilea referendum pentru independenţă, iar Irlanda vrea unificarea cu Irlanda de Nord. Este un dezastru, iar efectul se va resimţi zeci de ani de acum încolo. Uniunea Europeană a făcut o treabă foarte bună în ceea ce priveşte menţinerea păcii pe continent, exceptând criza din Balcani, şi sunt foarte dezamăgit de ce s-a întâmplat azi”, a precizat profesorul britanic. 

În aceeaşi situaţie sunt mulţi britanici care sunt împotriva ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană şi locuiesc în alte state. Majoritatea speră ca votul să fie anulat de Parlament. 

Te-ar putea interesa și: