”Nu vreau la grădiniță. Doamna mă bate și mă ceartă, zbiară la copii”, asta i-a spus un băiețel de trei ani  și jumătate din Iohanisfeld, Timiș, mamei sale. A observat și femeia că de fiecare dată când îl ducea la grădiniță acesta  își schimba brusc comportamentul, speriat.

” Dimineața era îngrozit de ideea de a merge la grădiniță. Apoi, în fiecare zi când venea acasă spunea că doamna zbiară la copii, că îl bate și țipă la el. Asta m-a motivat să cumpăr un minireportofon şi l-a cusut în una dintre hainele cu care era îmbrăcat copilul când mergea la grădiniță. Când am ascultat înregistrările m-am îngrozit”, povestește mama copilului.

“Gura. La mama ta acasă vorbeşti, nu la mine. Eu sunt doamna educatoare”

Educatoarea Monica Cermure, țipă la copii ori cu orice ocazie. Dăscălița face adevărate crize de nervi, înregistrate acum de dispozitivul purtat de copil.

Au fost realizate înregistrări zile la rând.

Pe lângă faptul că orele educatoarei se țin aproape exclusiv în urletele femeii, ea are și un limbaj trivial față de copii. “Ai înnebunit? Te-a dus mama la altă casă iară? Păi şi are alt bărbat? Are doi bărbaţi?”, îl apostrofează pe un copil. Iar pe altul, cu o vulgaritate demnă de mahalale îl întreabă: “Ce face mama ta toată ziua, se scarpină? De ce nu te bate? Ce face toată ziua?”.

În altă înregistrare îl întreabă pe unul dintre băieţii din grupa mică “ai probleme că noi muncim şi tu vorbeşti? Ai probleme la mansardă?”.  Colegii micuţului o imită şi continuă întrebându-l dacă are probleme la gât sau la picioare, în timp ce acesta răspunde cu o voce pierită. Educatoarea I s eadresează unei fete cu ”analfabeto”, iar unui băiat îi spune ”cioban”.

Când vreunul greșește ceva la ore, replica e tăioasă: “nu face invers cifra unu. Săracu, tu cred că ai o problemă la mansardă.(…) Cred că trebuie să fii dus la medic. Faci aşa nişte mutre ciudate”. Atunci când un copil vrea să se ducă cu colegul său să bea apă educatoarea țipă din toți rărunchii: “nu te duci niciunde. Dacă vrea unul un căcat, tu vrei doi?”. Altuia îi spune, țipând, de asemenea:  “ce idee ai? Tu nu ai idee în capul ălă, tu ai tărâţă”.

”Am cerut anchetă disciplinară”

Mama copilului a relatat cedirectoarei școlii din Iohanisfeld de care aparține grădinița, însă  până acum nu au fost luate măsuri. Joi dimienață, doi inspector din cadrul inspectoratului Școlar al Județului Timiș au plecat la Iohanesfeld să monitorizeze situația. ”Am cerut conducerii unității de

învățământ să convoace Consiliul de Administrație și să facă o anchetă disciplinară, urmând ca ei să decidă dacă doamna educatoarea va fi suspendată sau nu pe durata cercetării”, a declarat Aura Danielescu, șefa Inspectoratului.

Contactată de Pressalert.ro şi întrebată dacă a ţipat la copiii de la grădiniţă şi de ce i-a întrebat de părinţi, educatoarea Cermure a replicat “nu pot să vă răspund la întrebările astea. Aia e toată problema dumneavoastră? Eu am volum la voce. Eu aşa vorbesc. Eu nu am spus niciodată că un copil are în cap tărâţă”.

 

Te-ar putea interesa și: