Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > EDITORIALUL EVZ. O victorie periculoasă a lui Crin Antonescu
EDITORIALUL EVZ. O victorie periculoasă a lui Crin Antonescu

EDITORIALUL EVZ. O victorie periculoasă a lui Crin Antonescu

Sunt convins că electoratul USL nu înţelege mare lucru din actuala criză guvernamentală. Sau poate nu-i vine să creadă ce vede cu ochii.

Bag mâna-n foc că resimte şi multă frustrare asistând, neputincios, la ruperea Uniunii. Răgazul pe care Crin Antonescu i l-a acordat premierului seamănă mai degrabă cu cele câteva zile pe care foştii iubiţi, care au decis să meargă pe drumuri separate, şi le oferă pentru recuperarea hainelor de la domiciliul comun. Câteva zile pentru Ponta pentru a pune la punct detaliile procesului verbal de predare- primire. O decizie salutară. O criză guvernamentală majoră este tot ce ar fi lipsit României.
Crin Antonescu şi Victor Ponta au încercat ieri să-şi paseze reciproc responsabilitatea eşecului USL. Nu cred că, peste vreo două săptămâni, va conta foarte mult dacă PNL a plecat pentru că PSD i-a pus beţe-n roate lui Klaus Iohannis, sau dacă PSD l-a şicanat pe primarul Sibiului, pentru a forţa debarasarea de liberali.
În memoria electoratului de stânga va rămâne un singur lucru: USL a murit din pricina unei cafteli pe funcţii. PSD şi PNL au renunţat să guverneze împreună, să-şi îndeplinească promisiunile, pentru că nu s-au înţeles la împărţirea ciolanului. Nu cred că "argumentul Iohannis" va convinge multă lume. Sunt sceptic că primarul neamţ are suficientă forţă electorală încât alegătorii să se indigneze, pentru că i s-a făcut o nedreptate idolului lor. Nu cred că românii au uitat atât de uşor că Iohannis este "premierul de la Grivco". Sau, dacă au uitat, le-a reamintit Traian Băsescu, într-o declaraţie asemănătoare unui sărut al cobrei. Nu Iohannis este primul îndreptăţit să se lupte cu Dan Voiculescu and co. Nu el este omul care-l poate ajuta pe Crin Antonescu să se lepede de Felix. Frustrant pentru electoratul USL este şi faptul că actuala criză a izbucnit din neant, a crescut în intensitate, pentru că nicio parte nu a dat semne că vrea rezolvarea ei, şi se va termina cu o schismă care va bulversa electoratul.
În cele din urmă, electoratul va alege. PSD sau PNL. Din păcate pentru liberali, ruperea are loc exact în zilele în care doi demnitari importanţi ai partidului sunt protagoniştii a două scandaluri imense, care vor ostiliza alegătorii pauperi. Dan Radu Ruşanu este "Regele salariilor" din sectorul bugetar, iar "supuşii" săi de la Autoritatea de Supraveghere Bugetară, nomenklatura liberalo-socialistă, n-o duc nici ei foarte rău.
Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, are un soţ care, din 2005, încasează nemeritat pensie pentru gradul I de invaliditate. Asta în condiţiile în care mezinul soţilor Câmpeanu câştigă vreo 5.000 de euro pe lună de la ASF. Curat "Dreptate până la capăt"! Peste aceste scandaluri generate de foamei de funcţii şi privilegii, USL se rupe pentru că lui Klaus Iohannis i s-a refuzat o… funcţie. Şi pentru că Dumnezeu are un ascuţit simţ al umorului, acum două zile, senatoarea PC Cristiana Anghel, simbolul traficării suferinţelor oamenilor în interesul cinic al USL, vocifera prin Parlament tot din cauza unor scaune. Era nemulţumită că locurile PC sunt în vecinătatea PDL şi UDMR şi, din cauza asta, l-a luat la întrebări pe Crin Antonescu, preşedinte al Senatului.
Aşa cum arată lucrurile, sunt create condiţii ca PSD să recupereze de la Crin Antonescu voturile pe care i le-a transferat în momentul în care l-a anunţat drept prezidenţiabil. Ne vom convinge în foarte scurt timp dacă liberalul va pierde procente semnificative în sondaje. Dacă se va întâmpla aşa, ar putea avea probleme mari în PNL, în ciuda sprijinului obţinut în ultima şedinţă de partid. Adversarii săi au intrat deja în dispozitiv de război.

Publicat in categoriile: Opinii EVZ
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: