EDITORIALUL EVZ: Controversata carieră a Domnului Victor Ponta

EDITORIALUL EVZ: Controversata carieră a Domnului Victor Ponta

Ce frumoasă carieră! După ce a dormit în Gare du Nord, la Paris, şi s-a bălăcit prin fântânile arteziene, de la Luvru, fără să înţeleagă ce vrea să spună Ion Barbu în "Riga Crypto si lapona Enigel", Victor Ponta s-a întors în ţară, plin de sentimente patriotice şi a reuşit să ajungă în funcţii înalte.

Norocul i-a surâs şi din alt punct de vedere. Mama şi mătuşa lui au reuşit să pună mâna pe o vilă spectaculoasă din Poiana Ţapului. Le-a ajutat şi Ponta. Vila, care aparţinuse moştenitorilor lui Lucreţiu Pătrăşcanu şi Petre Pandrea, victime evidente ale comunismului, a scăpat printre degete celor care o deţineau de drept. Aceştia au protestat şi l-au atacat şi pe Victor Ponta, care se găsea în fruntea Corpului de Control al primului-ministru. Au făcut reclamaţii peste tot dar sentinţele judecătoreşti, mânuite diabolic, i-au contrazis şi lucrurile aşa au rămas. Majoritatea oamenilor le-au şi uitat. În afară de valoarea istorică, de patrimoniu, vila costă mult şi este orientată către Crucea din masivul Caraiman, "oferind" o privelişte reconfortantă. Dar tânărul "parizian" şi un fel de Comisar Cattani al Guvernului Năstase ştie să treacă peste unele controverse, nu le pune la suflet.

Victor Ponta învăţase ce alţii nici până la bătrâneţe nu pricep. El ştia cum merg lucrurile, cui trebuie să dai dreptate şi ce sacrificii trebuie făcute pentru ca binele lui şi al celor care l-au promovat să triumfe în România. Obţinuse un masterat tocmai în inima Siciliei, unde cărţile prăfuite de "înţelepciunea" Universităţii din Catania l-au călăuzit spre decizii din ce în ce mai înţelepte. Aşa a putut el să conducă o perioadă destul de lungă Corpul de control al lui Adrian Năstase. În timpul acesta, pe 10 aprilie 2002, procurorul Cristian Panait îşi punea capăt zilelor, la doar 29 de ani, aruncându-se de la etajul doi al unui imobil. Cazul a stârnit vâlvă la acea vreme, mai ales din cauza suspiciunilor referitoare la presiunile la care ar fi fost supus tânărul procuror. Ministerul Public confirma la acea dată că a fost sinucidere şi invoca un "complex de factori psihostresori". Atunci şi acum toţi cei interesaţi de acest caz au înţeles că Panait fusese obligat să comită nişte abuzuri, cu care nu a mai putut trăi. El mai primise şi spre soluţionare, dosare incomode, care îi fuseseră luate. Acuzat de o implicare dramatică în acest caz Ponta a declarat că va spune adevărul, dar a uitat.

Ca procuror de sector, Ponta a jucat cuminte în limitele fixate de Sistem. Ca şef al corpului de control al guvernului, s-a remarcat prin abnegaţia cu care a apărat Sistemul (acelaşi guvern Năstase) de orice acuzaţie de corupţie, culminând cu penibilul caz Puwak. Ponta a spălat-o de orice vină pe vedeta pesedistă pentru ca Justiţia să îl condamne pe soţul fostei ministrese pentru delapidare. Pentru aceste merite, a fost distins cu Ordinul "Serviciu Credincios". Serviciu credincios în slujba Sistemului! După modelul aceluiaşi Năstase, Ponta s-a căsătorit cu fiica unuia dintre cei mai puternici oameni ai Partidului, unul care îi putea asigura protecţie şi avere. Guvernul Năstase a avut cei mai mulţi securişti cunoscuţi dintre toate guvernele post-decembriste, dar abia acum descoperă Ponta racilele Securităţii, fiind şi membru într-o alianţă cu Dan Voiculescu, turnător dovedit la securitate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ce frumoasă carieră! În plan moral, după cum vorbeşte toată ziua la televizor, aducând drept argument tinereţea sa, Ponta se consideră chiar mai pur decât Porumbelul păcii. El acuză actuala putere de matrapazlâcuri politice uitând câte şmecherii a făcut el ca să-şi pună preferaţii prin colegii, uitând că l-a servit pe Geoană şi acum se face că a uitat, ba ar vrea să îl dea afară şi din partid, dar nu poate, uitând că a jurat credinţă în faţa lui Traian Băsescu, uitând multe… Citiţi şi:

  • PORTRET: "Micul Titulescu"