Decizia care a surprins pe toată lumea. Edi Iordănescu a intrat în silenzio stampa

Decizia care a surprins pe toată lumea. Edi Iordănescu a intrat în silenzio stampa Sursa foto: Arhiva EVZ

La scurt timp după ce a calificat naționala la europenele de la anul, Edi Iordănescu a luat o decizie care a surprins pe toată lumea. Selecționerul României va rupe orice legătură cu presa și asta imediat după conferința de presă de la finalul meciului cu Elveția.

Deși în actuala campanie de calificare pentru Euro 2024 tricolorii nu au pierdut niciun meci,  elevii lui Edi Iordănescu au fost criticați de nenumărate ori de reprezentanții din presa sportivă și de fani deopotrivă. Fapt care l-a determinat pe selecționerul tricolorilor  să-și anunțe demisia în cazul unui eșec în campania de calificare.

Edi Iordănescu intră în silenzio stampa

Contactat de jurnalistul Horia Ivanovici, Edi Iordănescu i-a transmis gazetarului că declarațiile de la finalul meciului cu Elveția vor fi ultimele, cel puțin pentru o perioadă. De asemenea, selecționerul nu va mai participa la nicio emisiune sportivă. Oboseala psihică ar fi principalul motiv care l-a determinat pe tehnicianul naționalei să procedeze astfel.

Horia Ivanovici a redat o parte din afirmațiile selecționerului. În acest sens gazetarul a declarat următoarele:

Ne puteți urmări și pe Google News

„Singura apariţie publică va mai fi după meciul cu Elveția, de la conferinţa de presă oficială şi anunţă că după meciul cu Elveţia, timp de câteva luni, va intra în silenzio stampa, nu va mai da nicio declaraţie, nu va mai merge la nicio emisiune.

Nu va vorbi cu nimeni. Nu este vorba că este supărat, dar vrea să se refacă psihic şi să stea acasă cu familia pentru că familia a suferit enorm în această perioadă şi vrea să vină alături de familie”.

Selecționerul deranjat de jignirile inutile

Selecționerul României, Edi Iordănescu, în acte Edward, va intra în silenzio stampa până la turneul european de fotbal din 2026. Este o decizie care-i aparține în totalitate.

Tehnicianul nu poartă ranchiună celor care l-au criticat, dar, totodată a subliniat faptul că de-a lungul campaniei de calificare a fost jignit de nenumărate ori. Jigniri care de altfel n-au nicio legătură cu sportul rege și careu au depășit orice limită.

România s-a calificat la Euro 2024 după victoria de aseară în fața Israelului

sursă foto: Arhiva EvZ

Edi Iordănescu se va concentra mai mult pe familie și pe echipa națională

„Mai sunt şi alte lucruri pe care nu pot să le spun. Dar m-a rugat să spun public că ultima apariţie va fi la conferinţa de presă după meciul cu Elveţia. Apoi, până la Euro, Edi Iordănescu va intra în silenzio stampa, va sta cu familia.

Edi spunea că a fost afectată în primul rând, pentru că s-a ajuns la jigniri care au depăşit orice fel de limită şi care nu mai au legătură cu fotbalul. El nu este supărat pe nimeni, este doar o decizie a lui.

Vrea să se refacă psihic, în primul rând, şi să acorde timp familiei. Astfel, va intra în silenzio stampa şi se va concentra pe familie şi pe echipa naţională”, a dezvăluit Horia Ivanovici.

România poate deveni liderul Grupei I dacă va învinge Elveția în meciul de marți programat la ora 21:45 pe Arena Națională. Tricolorii vor juca cu casa închisă. FRF a anunțat că minorii sub 14 ani au acces gratuit.