Evenimentul Zilei > Actualitate > Edi Iordănescu începe munca de jos în Europa
Edi Iordănescu începe munca de jos în Europa

Edi Iordănescu începe munca de jos în Europa

Edi Iordănescu (38 de ani) se pregătește să debuteze în cupele europene pe banca Astrei Giurgiu, echipă cu care a semnat în această vară, după ce „alb-negrii” s-au despărțit de Marius Șumudică.

 

Ori cu luxemburghezii, ori cu azerii

Formația patronată de Ioan Niculae va intra devreme „în focuri”, pentru că va fi nevoită să evolueze încă din turul II preliminar al Ligii Europa. Ieri, în urma tragerii la sorți efectuate la Nyon (Elveția), giurgiuvenii au aflat și peste ce adversare vor da la debutul noului sezon european.

Astra va întâlni câștigătoarea dublei disputate de luxemburghezii de la FC Differdange 03 și azerii de la FK Zira Baku. Cele două grupări se vor duela în primul tur preliminar, la datele de 29 iunie și 6 iulie. Fosta campioană a României va evolua în primul tur, în deplasare, pe 13 iulie, iar o săptămână mai târziu, pe 20 iulie, va juca manșa a doua, la Giurgiu.

Giurgiuvenii au intrat în „primăvara europeană”

În sezonul trecut, Astra Giurgiu a ajuns în grupele Ligii Europa și a fost singura formație din România care s-a calificat în „primăvara europenă”, acolo unde a fost eliminată, în „șaisprezecimi”, de Genk (scor 2-2 și 0-1).