Evenimentul Zilei > Sport > Echipa lui Boloni se impune în derby-ul Greciei, cu campioana Olympiakos
Echipa lui Boloni se impune în derby-ul Greciei, cu campioana Olympiakos

Echipa lui Boloni se impune în derby-ul Greciei, cu campioana Olympiakos

Experimentatul tehnician român Ladislau Boloni continuă parcursul excelent cu Panathinaikos, în prima divizie a Greciei. Alb – verzii s-au impus duminică seară, cu scorul de       2 – 1, în marele derby cu rivalii de la Olympiakos şi au urcat deocamdată pe poziţia a treia a clasamentului.

Echipa lui Boloni se impune în derby-ul Greciei, cu campioana Olympiakos. Trupa din Atena a început perfect meciul şi a preluat avantajul pe tabela de marcaj încă din minutul şase, în urma golului înscris de mijlocaşul brazilian Mauricio. Panatinaikos s-a desprins apoi decisiv prin reuşita lui Sankhare (’77), iar oaspeţii nu au mai putut decât să reducă din proporţiile scorului, prin vârful marocan Youssef El Arabi (’82).

Defensiva, punctul forte al alb – verzilor

Boloni a lăudat evoluţia bună a elevilor săi de pe faza defensivă şi a remarcat, în special, capacitatea acestora de a rezista atacurilor în valuri declanşate de campionii de la Olympiakos, în finalul partidei găzduite de stadionul „Apostolos Nikolaidis”. „În unele momente, am fost nevoiţi să acceptăm presiunea celor de la Olympiakos, dar am reuşit să rămânem bine organizaţi chiar şi atunci când aceştia au venit peste noi” a declarat, extrem de mulţumit, tehncianul în vârstă de 67 de ani.

Boloni, doar trei înfrângeri în 18 partide

Investit la cârma echipei fondate în 1908 în cea de-a doua jumătate a lunii octombrie, Ladislau Boloni a readus-o pe „Pana” în topul Greciei, după o serie de nu mai puţin de 12 victorii, trei egaluri şi numai trei eşecuri. „Mă bucur că le-am redat fotbaliştilor noştri încrederea. Le cer jucătorilor mei doar două lucruri: să aibă curaj şi să respecte cu stricteţe planul tactic pe care îl stabilim” a mărturisit Boloni cheia revenirii spectaculoase a alb – verzilor.