Evenimentul Zilei > Actualitate > E stare de panică! Mai mulți români, izolați pe un vas de croazieră din cauza virusului ucigaș
E stare de panică! Mai mulți români, izolați pe un vas de croazieră din cauza virusului ucigaș

E stare de panică! Mai mulți români, izolați pe un vas de croazieră din cauza virusului ucigaș

Mai mulți cetățeni români sunt în carantină pe o navă de croazieră aflată în largul coastelor Japoniei.

Un grup de 17 români aflați în carantină pe un vas de croazieră alături de alți 3.700 de oameni nu au voie să părăsească nava timp de două săptămâni. Situația alarmantă a fost generată de 10 pasageri care au fost diagnosticați cu noul tip de coronavirus apărut în China.

Aceeași situație o trăiesc și alți 1.800 oameni care stau izolați pe un vas din Hong Kong. Tensiunea s-a produs după ce trei pasageri chinezi au fost testați pozitiv, iar în momentul de față mai multe persoane tuşesc şi au febră.

„Am primit rezultatul testelor pentru 31 de persoane și în cazul a 10 persoane ele sunt pozitive. Acești oameni au fost evacuați de pe navă și, cu ajutorul oficialilor de la Garda de Coastă sunt transportați la unități medicale din prefectura Kanagawa”, a anunțat Katsunobu Kato – ministrul japonez al Sănătății.

„Este un pic straniu. Este liniște. Nu sunt foarte mulți oameni în zonele comune. Din proprie inițiativă, majoritatea pasagerilor au ales să își petreacă timpul în cabinele lor.

La ora mesei, folosim sala de mese. Căpitanul și echipajul sunt foarte meticuloși în ce privește anunțurile periodice în ce privește măsurile de igienă, spălatul pe mâini cu apă caldă și săpun, ceea ce e bine. Majoritatea oamenilor nu poartă măști și asta îi include pe toți membrii echipajului și personalul angajat, echipa medicală de pe vas, inclusiv medicul.

El chiar mi-a spus în față că nu o să îl văd vreodată purtând o astfel de mască, că a mers peste tot prin Hong Kong și nu a purtat mască, pentru că, dacă nu este una foarte strânsă, nu este suficientă pentru a combate un virus precum coronavirusul”, a declarat un pasager de pe Diamond Princess, David Abel, citat de Bloomberg.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: