Evenimentul Zilei > International > E prăpăd în Turcia! Incendiile au cuprins stațiunile turistice. Evacuare urgentă în zonele preferate de români. FOTO & VIDEO
E prăpăd în Turcia! Incendiile au cuprins stațiunile turistice. Evacuare urgentă în zonele preferate de români. FOTO & VIDEO

E prăpăd în Turcia! Incendiile au cuprins stațiunile turistice. Evacuare urgentă în zonele preferate de români. FOTO & VIDEO

Incendiul devastator care a izbucnit în sudul Turciei nu s-a stins. 3 oameni au fost victime ale calamității. Flăcările fac ravagii în aproprierea stațiunilor turistice iubite de români.

După ce au murit 3 persoane în urma incendiului care a avut loc în sudul Turciei, joi după amiază flăcările au ajuns în apropierea hotelurilor din Marmaris. Potrivit presei locale, acestea au fost evacuate, în timp ce pompierii au intervenit rapid pentru a controla incendiul de proporții.

În zona hotelurilor din Marmaris au fost trimise mai multe echipaje de intervenție ale autorităților forestiere, dar și elicoptere. Marmaris este una dintre cele mai populare destinații turistice ale Turciei, fiind și pe lista de preferințe ale românilor.

Peste 100 de oameni evacuați, sunt mai mult de 60 de incendii

Autorităţile din Turcia au intervenit imediat pentru a salva persoanele aflate în pericol şi pentru a stinge focul, potrivit Reuters. Peste 100 de persoane au necesitat evacuare, îngrijiri medicale sau au fost afectate de pagube materiale.


Mai multe zone rezidenţiale au fost evacuate miercuri. Vremea caniculară şi vântul puternic au făcut ca flăcările să se răspândească pe teritoriul oraşului Manavgat, situat la o distanţă de 75 de kilometri est de staţiunea Antalya, precum şi în satele din apropiere. Potrivit Reuters, peste 60 de incendii au izbucnit în 17 provincii de pe coastele din Turcia ale Mării Egee și Mării Mediterane în această săptămână.

Un mort și 122 de persoane rănite

Agenţia turcă pentru situaţii de urgenţă (AFAD) a precizat că 122 de persoane au avut de suferit de pe urma incendiului, iar 58 dintre acestea au necesitat îngrijiri medicale. Joi, un bărbatde 82 de ani a fost găsit decedat în timpul operaţiunilor de evacuare din districtul Kepezbeleni, situat la 16 kilometri nord-est de Manavgat.

De asemenea, un grup de 10 persoane au fost salvate după ce au rămas blocate pe o ambarcaţiune în apropierea barajului Oymapinar. Oficialii au anunțat ulterior că alte două persoane au fost găsite decedate în districtul Degirmenli din Antalya, la circa 20 de kilometri est de Manavgat.

AFAD a mai precizat că o aeronavă, o dronă, 19 elicoptere, circa 250 de vehicule şi 960 de membri ai echipelor de intervenţie au luat parte la operaţiunile desfăşurate pentru a ţine incendiul sub control. Organizația Semiluna Roşie a trimis personal şi alimente în regiune.

Turist român: ”Este posibil să fie o mână criminală”

Marian Tiță, un român aflat în acest moment chiar în apropiere de Marmaris, a relatat pentru Antena 3 care este situația acum acolo.

„Eu sunt undeva lângă Marmaris, relativ la 20 de km de locul unde este incendiul acum. Sunt mai multe incendii simultane în Turcia în momentul ăsta. În Marmaris au fost astăzi două incendii mari. Primul într-un cartier din Turcia unde sunt foarte multe hoteluri, pe faleză. Al doilea este în cartierul cel mai populat cu turiști în momentul acesta. Eu sunt într-un golf cu barca. Din câte am înțeles, hotelurile au fost deja evacuate acolo. Mii de turiști sunt în siguranță. Sunt zeci de elicoptere care intervin la stingerea incendiilor. E o situație pe care am înțeles că turcii o au astăzi și în Bodrum și în Antalia și încă într-o localitate. Vorbind cu localnicii, mulți speculau că este posibil să fie și o mână criminală pentru că se întâmplă multe simultan. Din ceea ce știu, sunt vreo 3 cartiere afectate, iar ca suprafață sunt câteva sute de hectare care ard violent în momentul acesta.”

Sursa foto: Facebook, Hurryet

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: