Evenimentul Zilei > International > E prăpăd în SUA. Evacuări în masă, oamenii fug panicați din calea uraganului Ida. Sunt imagini apocaliptice
E prăpăd în SUA. Evacuări în masă, oamenii fug panicați din calea uraganului Ida. Sunt imagini apocaliptice

E prăpăd în SUA. Evacuări în masă, oamenii fug panicați din calea uraganului Ida. Sunt imagini apocaliptice

Mulți de americani se confruntată cu traficul bară la bară în timp ce alţi oameni dezlănțuiți s-au repezit la aeroporturi în speranța de a scăpa de uragan, care a fost trecut la categoria 2.

Agenția Federală pentru Managementul Urgențelor a detașat aproape 500 de angajați în Louisiana și Texas și mai mult de 2.000 de angajați în Alabama, Florida, Georgia, Louisiana, Mississippi și Texas.

Workers close a floodgate in Metarie, La., as Hurricane Ida approaches on Saturday.

Toate zborurile de duminică au fost anulate din Aeroportul Internațional Louis Armstrong din New Orleans, contribuind sâmbătă la linii lungi de securitate și determinând oficialii aeroportului să ceară ca doar pasagerii confirmați să meargă la aeroport.

Uraganul Ida, furtuna care se intensifică rapid spre Louisiana, ar putea fi una dintre cele mai puternice care a lovit statul în mai bine de un secol, au avertizat meteorologii și oficialii statului.

Șoferii stau în trafic pe I-10 Vest în timp ce evacuau în fața uraganului Ida din Metairie, Louisiana, SUA, sâmbătă, 28 aug.

Americanii fug din calea uraganului Ida, care a făcut ravagii zilele trecute în Cuba și se apropie de Statele Unite, unde ar putea crește în intensitate.

Cozi de zeci de kilometri s-au format pe șoselele americane, după ce autoritățile au cerut insistent cetățenilor din statul Louisiana să evacuze mai multe zone.

Americanii îşi blochează casele împotriva furiei uraganului

Spitalele din New Orleans se pregătesc pentru uraganul Ida în timp ce sunt aproape de capacitate cu cazuri COVID-19

Sunt și persoane care refuză să-și părăsească locuințele sau pur și simplu nu au unde să plece, așa că se pregătesc cum pot de furtuna ce se anunță a fi devastatoare.

A man uses pieces of plastic to protect against the rain caused by Hurricane Ida.

Statul Louisiana este lovit frecvent de uragane şi încă nu şi-a revenit complet după tragedia din 2005, când uraganul Katrina a ucis peste 1.800 de oameni.

Cererea de benzină în Louisiana a crescut cu 71%.

Guvernatorul statului Louisiana, John Bel Edwards, al cărui stat se îndepărtează deja de o criză de sănătate publică care rezultă dintr-un al patrulea val al pandemiei COVID-19, a declarat că vânturile Idei vor fi feroce și se vor răspândi: Avem o situație foarte gravă, a spus Edwards într-o conferinţă de presă. „Acesta va fi unul dintre cele mai puternice uragane care a lovit statul Louisiana din anii 1850”.

Courtney Green închide obloanele de pe veranda din fața casei sale, vizavi de plajă, în timp ce se pregătește pentru sosirea preconizată a uraganului Ida.

Furtuna are potențialul de a provoca daune semnificative cauzate de vânturile puternice, ploi și valuri până la 15 metri înălţime.

Şi d eparcă nu era suficient, New Orleans se confruntă în prezent cu un focar sever de virus , potrivit datelor orașului. Șaizeci și opt la sută din toate paturile de spital și 84% din toate paturile de terapie intensivă din Louisiana sunt umplute pe măsură ce Ida se apropie, relatează Business Insider.

În jurul statului, oamenii s-au mobilizat, îşi blindează ferstrele, cumpăra generatoare în timp ce se pregătesc să rămână fără energie electrică zile sau chiar săptămâni.

Michael Richard urcă la Crescent City Pizza pe Bourbon Street, în cartierul francez din New Orleans, înainte de prinderea uraganului Ida pe 28 august 2021.

Având în vedere căldura și umiditatea periculoase anunțate pentru zilele următoare, locuitorii speră să-și alimenteze aparatele de aer condiționat cu energie electrică cu ajutorul generatoarelor, iar oficialii statului îi avertizează pe rezidenți să folosească dispozitivele în siguranță deoarece în timpul uraganului Laura au murit oameni otrăviţi cu monoxid de carbon de la generatoare.