Evenimentul Zilei > Politica > Efectele Le Figaro. Cum a rămas Ion Iliescu fără funcția onorifică
Efectele Le Figaro. Cum a rămas Ion Iliescu fără funcția onorifică

Efectele Le Figaro. Cum a rămas Ion Iliescu fără funcția onorifică

Scandalul interviului pe care fostul președinte Ion Iliescu l-a dat l-a dat jurnaliștilor de la publicația franceză Le Figaro, a stârnit o altă avalanșă. Fostul președinte al PSD a rămas fără titulul onorofic, așa cum rezultă din fragmentul de interviu dat, ieri, publicității.

„Nu mai sunt președinte de onoare al PSD. Am doar o legătură sentimentală cu cei care au lucrat cu mine. PSD trece printr-o perioadă destul de complicată, destul de dificilă, destul de confuză. Chiar și pentru liderul partidului, care trece printr-o perioadă nu prea comodă, așa cum ați văzut”, a spus Ion Iliescu.

Deputatul PSD, Eugen Nicolicea, a declarat ieri, pentru EVZ, că afirmațiile fostului șef de partid nu afectează deloc formațiunea. Legat de regretul lui Ion Iliescu că nu mai este președinte de onoare, Nicolicea a spus că „asta e opera Prostănacului”. „Mircea Geoană, adică Prostănacul, a decis, când era președinte, ca funcția de președinte de onoare să fie pe un mandat de 4 ani. Pentru că, la el atâta ține onoarea”, a afirmat Nicolicea.

Epopeea funcției de președinte de onoare nu s-a terminat aici. Fostul președinte al PSD, Victor Ponta, a declarat ieri, pentru EVZ, că a îndreptat lucrurile, dar le-a stricat Liviu Dragnea. „Eu l-am pus înapoi, Președinte de Onoare, pe domnul Ion Iliescu încă din 2010. Dragnea, la Congresul din primăvara lui 2016, a schimbat Statutul și a eliminat funcția”, a explicat Ponta.