Evenimentul Zilei > Social > Primul pas in e-commerce: realizarea unui magazin online modern si atractiv (P)
Primul pas in e-commerce: realizarea unui magazin online modern si atractiv (P)

Primul pas in e-commerce: realizarea unui magazin online modern si atractiv (P)

Odata cu avansul tehnologiei, traditionalul magazin s-a reinventat: a devenit online si e pe Internet. Astfel, exista in prezent numeroase magazine care nu ofera cumparatorilor sai un sediu fizic de unde sa faca achizitia, ci doar unul la distanta de cateva click-uri.

Simplu si confortabil, din propriul lor fotoliu de acasa, utilizatorii se transforma in adevarati cumparatori, indiferent de tipul de produs sau gama de servicii pe care doresc sa le achizitioneze. In spatele rezultatelor de succes insa, se afla un mecanism bine gandit care incepe de la procesul de concepere si realizare  magazin online

Nu oricum, ci intr-o modalitate care iti va aduce clientii la usa „virtuala”.

Procesul de realizare site magazin online nu se bazeaza pe intuitie

Daca esti hotarat sa iti deschizi o astfel de afacere, tine minte ca procesul de realizare site magazin online este unul complex si nu se bazeaza pe intuitie. Desi, in aparenta, lucrurile par foarte simple, exersand doar instalarea unei platforme, in spate se afla o vasta activitate de research, optimizari si actiuni bazate pe experienta utilizatorului.

Toata strategia de realizare site magazin online este una care preintampina actiunile viitorilor clienti, avand ca scop satisfacerea nevoilor lor pentru cosurile pline de cumparaturi. In cadrul acestui proces sunt sunt implicate echipe ce cuprind atat programatori web, web-designeri si textieri creativi de publicitate, astfel ca nu este recomandabil niciodata ca efortul de realizare magazin online sa fie orchestrat si implementat de o singura persoana, oricat de competenta ar fi. Pentru a duce la capat un proiect de asemenea complexitate, este necesara o cat mai eficienta diviziune a muncii, astfel incat fiecare actor sa aduca aportul sau in zona sa de specializare.  

User Experience, o componenta importanta din procesul de realizare site magazin online 
Tot datorita avansului tehnologic si a aparitiei unei diversitati din ce in ce mai mare de aplicatii web si mobile, s-a dezvoltat o noua ramura in IT: User Experience, denumita si „UX”. 

Aceasta componenta are in vedere comportamentul utilizatorului si, pe baza unei analize amanuntite, se asigura ca intreg flow-ul de navigare al acestuia va fi unul eficient, facil si la indemna sa. Acest rol este foarte important in procesul de realizare site magazin online, pentru ca se asigura de o experienta facila de shopping online a clientului. 

Pentru o buna experienta a utilizatorului, este necesar ca acesta sa gaseasca in site-ul pe care il viziteaza pagini care se incarca rapid, care au un continut clar si valoros din punct de vedere al relevantei. In plus, design-ul paginilor trebuie astfel conceput incat continutul sa poata fi usor de parcurs, fara a incarca suplimentar campul vizual al utilizatorului. 

Un bun programator, impreuna cu un cunoscator al tehnicilor SEO (Search Engine Optimization) trebuie sa aiba abilitatile de a produce un site cat mai relevant pentru algoritmii de cautare si indexare ai motoarelor de cautare, pentru a obtine o vizibilitate cat mai ridicata in paginile rezultatelor de cautare ale acestora. 
Cu cat mai acerba este competitia in jurul unor cuvinte cheie specifice domeniului de activitate a unui magazin online, cu atat mai importanta este optimizarea site-ului pentru motorul de cautare. 

Realizare site magazin online: content si setari tehnice

Procesul de realizare site magazin online este complex, din doua puncte de vedere: continut (text, imagini, tipul de mesaje, puterea lor de convingere, CTA – Call to actions etc) si setari tehnice (cum ar fi campurile de search care trebuie sa functioneze optim sau setarile care permit indexarea site-ului de catre Google). 
Toate acestea presupun o bogata expertiza a unei echipe specializate, care sa gandeasca o strategie completa, pliata pe ambele zone, pentru a se asigura de rezultate sau altfel zis numeroase „conversii”.

Cine te poate ajuta cu procesul de realizare  magazin online, de la A la Z

Esti hotarat sa intri in business? Perfect! Delimiteaza-ti atributiile si fa-ti timp se te ocupi de cele din rolul de antreprenor. Vestea buna privind procesul de realizare site magazin online este ca exista agentii specializate, ce vor gandi tot mecanismul, de la A la Z, pentru o buna experienta in magazinul online a clientilor tai. 

Echipe cu diverse roluri vor acoperi toate nevoile, astfel incat administrarea site-ului sa fie cat mai facila pentru tine, iar noile tehnologii sa iti usureze toata activitatea pe care o vei avea zi de zi.

Fortin.Agency este una dintre aceste agentii care se ocupa de tot ce inseamna realizare  magazin online 

si nu numai! Intr-un mediu digital extrem de competitiv, Fortin.Agency te va ajuta sa iesi in evidenta, printr-un website bine optimizat, cu un continut bogat si cu un mesaj puternic, dar si alte avantaje care iti vor face clientii sa reviziteze magazinul tau online.  

Cu o experienta vasta si un portofoliu pe masura, agentia Fortin dispune de capacitatea si abilitatile necesare pentru a duce la bun sfarsit orice proiect de realizare site magazine. Cu atentie catre client si publicul sau tinta, echipa Fortin concepe si dezvolta magazine online de success pentru numerase afaceri din Romania. 

Acceseaza aici oferta de servicii ale agentiei Fortin  si fii binevenit in prezentul marketingului online. 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.