E. Coli a fost depistată în ZECI DE PRODUSE

E. Coli a fost depistată în ZECI DE PRODUSE

Un număr de 69 de probe dintr-un total de 1.484, prelevate în perioada de 16 mai - 30 decembrie 2016, au fost depistate cu bacteria Escherichia Coli. Lista a fost publicată de Autoritatea Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Printre produsele care prezentau bacteria Escherichia Coli (E-Coli), se enumeră cârnați, carne de mici, carne de ovine, brânză de vaci sau cașcaval sau carcase de ovine.

"Potrivit raportului Institutului de Igienă și Sănătate Publică Veterinară, în perioada 16.05.2016 — 30.12.2016, în cadrul Planul Național de Control pentru determinarea prevalenței Escherichia Coli verotoxigenă în produse alimentare de origine animală au fost prelevate și analizate un număr de 1.484 probe, din următoarele categorii de produse: carne și produse din carne (sanitație carcasă ovine, sanitație carcasă bovină, carne tocată vită, carne de pui, pulpă de vită, mici amestec porc cu vită, cârnați vită, carne tocată mânzat, cârnați, șnitel mânzat, hamburger vită), lapte și produse din lapte (lapte crud vacă, smântână pasteurizată, cașcaval afumat, caș bovină, telemea din lapte de vacă, brânză telemea, cașcaval afumat). (...) În perioada menționată, buletinele de analiză au confirmat prezența Escherichiei Coli verotoxigenă la 69 de probe (...)", se arată în comunicatul ANSVSA.

Cele mai multe probe pozitive au fost depistate în județele Timiș, Sibiu, Maramureș, Vâlcea, București, Bistrița-Năsăud etc.

Probele au fost recoltate din abatoare, magazine alimentare, carmangerii, supermarketuri și dozatoare de lapte.

 

Ne puteți urmări și pe Google News