Evenimentul Zilei > International > Duşuri pentru cerşetori. Papa Francisc a cerut să fie instalate la Vatican spații pentru ca oamenii fără adăpost să se spele
Duşuri pentru cerşetori. Papa Francisc a cerut să fie instalate la Vatican spații pentru ca oamenii fără adăpost să se spele

Duşuri pentru cerşetori. Papa Francisc a cerut să fie instalate la Vatican spații pentru ca oamenii fără adăpost să se spele

Papa Francisc a cerut să fie instalate câteva duşuri în spaţiile sanitare publice de la Vatican, astfel încât cerşetorii care dorm în apropiere de catedrala Sf. Petru să se poată spăla, transmite joi EFE, pe baza unei ştiri publicate de ziarul ”La Stampa”.

Informaţia a apărut într-un interviu acordat de arhiepiscopul polonez Konrad Krajewski, care se ocupă de gestionarea fondurilor de caritate ale Sfântului Părinte, şi a fost confirmată de Vatican, relatează DPA.

Când l-a numit în această funcţie, la 3 august 2013, Papa Francis i-a cerut lui Krajewski să ia contact nemijlocit cu cei nevoiaşi. Urmând acest sfat, prelatul a invitat la o cină un cerşetor, cu ocazia zile de naştere a acestuia, însă a fost refuzat de bărbatul care se ruşina de mirosul urât pe care îl emana. Întâlnirea celor doi a avut totuşi loc, iar atunci arhiepiscopul a aflat că săracii din centrul Romei reuşesc să facă rost de mâncare, dar nu prea au unde să se spele.

Luând cunoştinţă de această situaţie, papa a autorizat instalarea a trei duşuri în toaletele de la Sf Petru folosite de obicei de pelerini, lucrările de amenajare urmând să înceapă la 17 noiembrie, relatează Agerpres.

Fondurile apostolice gestionate de Konrad Krajewski provin din donaţii şi din vânzarea de obiecte sfinţite, care anual aduc venituri de aproximativ 250.000 de euro.