După coronavirus, alt necaz. „Febra șoarecilor” cuprinde Europa. Molima poate provoca moartea

După coronavirus, alt necaz. „Febra șoarecilor” cuprinde Europa. Molima poate provoca moartea

În Slovenia au fost deja înregistrate peste 200 de infecții cu o boală infecțioasă numită "febra șoarecilor". Maladia pare, însă, să se extindă și în Italia. În orașul Gorizia, aflat la granița cu Slovenia, a fost depistat un prim caz.

Din câte se pare, boala a fost adusă în Italia de un cetățean sloven. Acesta s-ar fi prezentat în urmă cu câteva zile la o cameră de urgență a unui spital din Gorizia, oraș din regiunea italiană Friuli-Veneția Giulia, cu o simptomatologie care s-a revelat ulterior că e specifică acestei boli.

Bărbatul locuia în Cervignano del Friuli, la câțiva kilometri distanță de granița italo-slovenă și lucra pentru o companie afiliată Fincantieri. Pacientul infectat, relatează ziarele locale, este acum internat. Starea sa de sănătate este stabilă și medicii spun că nu există motive de îngrijorare.

O boală periculoasă

Chiar dacă sunt optimiști în ceea ce privește starea de sănătate a pacientului sloven, medicii italieni avertizează că boala poate îmbrăca forme severe și poate provoca moartea. Infecția, care e provocată de un Hantavirus, poate provoca nefrită (infecșii ale rinichiului), sindrom pulmonar și hemoragii. În ceea ce privește caracteristicile „febrei șoarecilor”, experții subliniază că aceasta poate provoca „boli acute” care sunt potențial letale pentru oameni și pot provoca nefrită, hemoragii și sindroame pulmonare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mai mult, din cauza infecției cu Hantavirus, endoteliul vascular se poate deteriora și poate suferi o creștere a permeabilității vasculare, a hipotensiunii sau a manifestărilor hemoragice. Infecția cu agentul patogen menționat se produce, în general, prin contactul direct cu fecalele, saliva și urina rozătoarelor infectate sau prin inhalarea virusurilor aflate în imediata vecinătate a excrementelor de șoareci.

Importanța igienei personale

Autoritățile din regiunea italiană Friuli-Veneția Giulia, unde se află și orașul Gorizia, au declarat că sunt gata să înceapă o campanie de informare a populației cu privire la importanța a igienei personale. Mai mult, au cerut guvernului de la Roma să contacteze oficialitățile slovene pentru a stabili o cooperare împotriva acestui virus și pentru a obține informații cu privire la originile și evoluția focarelor de Hantavirus, scrie ziarul italian Il Giiornale.