Evenimentul Zilei > Sport > După ce a pierdut masiv, TVR se plânge la Consiliul Concurenței
După ce a pierdut masiv, TVR se plânge la Consiliul Concurenței

După ce a pierdut masiv, TVR se plânge la Consiliul Concurenței

TVR s-a adresat Consiliului Concurenței, unde a reclamat existența unui posibil ,,cartel” al televiziunilor concurente

TVR s-a adresat Consiliului Concurenței, unde a reclamat existența unui posibil „cartel” al televiziunilor concurente, din cauza căruia postul public de televiziune nu a mai putut  lua competiții sportive impornante. Acest subiect a fost discutat în cea mai recentă ședință a Consiliului de Administrație al TVR.

Conform informațiilor prezentate de Paginademedia.ro, spre sfârșitul acelei  ședințe, care a durat opt ore, s-a adus în discuție faptul că TVR va transmite Consiliului Concurenței o adresă „referitoare la cartelizarea unor televiziuni comerciale şi pierderea drepturilor de televizare a unor competiţii sportive de către SRTv”. În acel document se afirmă că TVR pornește, din start, cu șanse minime, în fiecare negociere de de achiziţie de drepturi TV – drepturile de difuzare ale competiţiilor interne de fotbal, Liga 1. Spre exemplu, se menționează că sezoanele 2014 – 2018, ar fi fost achiziţionate de un cartel format ,,din televiziuni comerciale”. Dar în ciuda acestor acuzații, postul public de televiziune nu menținează concret despre ce ,,cartel” ar fi vorba.

Astfel, în perioada 2014 – 2018 (despre care vorbește TVR), dar și în prezent, drepturile de televizare pentru Liga I au fost împărțite între posturile Look TV, Digi Sport și Telekom Sport.

Începând din sezonul 2019, drepturile de difuzare pentru Liga I au fost cesionate de LPF către compania EAD, pentru 28 de milioane de euro (pe sezon), fără TVA. Posturile de sport au cumpărat, mai departe, meciurile, de la EAD.

TVR 1 a difuzat ultima dată meciuri din Liga I în urmă cu cinci ani. La vremea respectivă, postul public a cumpărat un meci pe etapă de la firma care avea drepturile – Intel Sky Broadcast (companie controlată de Arpad Paszkany).

Pus în fața acestor acuzații. Orlando Nicoară, managerul EAD a declarat pentru . Paginademedia.ro: „Nu cred că i-a împiedicat nimeni pe cei de la TVR să se ducă și să oferteze drepturile pentru Liga I”.

Acesta nu este, însă, primul eșec al TVR. Postul public de televiziune a mai ratat și dreptul de a transmite meciurile echipei Naționale de fotbal, precum și drepturile pentru Campionatul European, Campionatele Mondiale şi Europene de handbal masculin şi feminin organizate în următorii trei ani(care vor fi transmise, de DigiSport şi TelekomSport), dar și Festivalul Enescu, pierdut în favoarea postului Trinitas.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: