Dumitru Dragomir, trimis în judecată de DNA

Dumitru Dragomir, trimis în judecată de DNA

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal este acuzat de luare de mită şi spălare de bani, într-un dosar privind schimburi de terenuri. Plângerea penală împotriva lui Dumitru Dragomir a fost depusă de Constantin Iacov, fostul manager al echipei de fotbal Naţional. Acesta l-a acuzat pe preşedintele LPF că a prejudiciat Liga cu mai multe milioane de euro. În acelaşi caz a mai fost trimis în judecată şi Gino Iorgulescu, în calitate de preşedinte al Fotbal Club "Naţional", pentru dare de mită, spălare de bani şi participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de fals intelectual.

Alături de cei doi, DNA i-a chemat în instanţă şi pe Florin Bogdan Bădiţă, şoferul lui Dumitru Dragomir şi fost angajat al LPF, precum şi pe fiul preşedintelui LPF, Bogdan-Dumitru Dragomir, pentru spălare de bani şi participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de fals intelectual.

Potrivit rechizitoriului, în 2001, Dumitru Dragomir ar fi primit de la Gino Iorgulescu un teren din Bucureşti, cu o suprafaţă de 351,79 de metri pătraţi, în valoare de 32.600,26 de dolari, pentru ca, în schimb, să accepte achiziţia de către LPF a unui teren în suprafaţă de 1.497,21 de metri pătraţi, din aceeaşi zonă şi a unei construcţii în suprafaţă de 279,72 de metri pătraţi, nefinalizată şi ridicată fără autorizaţie pe terenul respectiv.

"Liga a achiziţionat imobilele respective cu încălcarea Statutului LPF, cu suma de 355.000 de dolari, preţ supraevaluat, deoarece reprezenta o valoare de trei ori mai mare decât preţul practicat pe piaţa liberă în zona respectivă la acea dată", se arată într-un comunicat de astăzi al DNA.

Ne puteți urmări și pe Google News

Anchetatorii mai susţin că pentru a ascunde adevărata natură a bunului dat cu titlu de mită lui Dumitru Dragomir, Gino Iorgulescu a trecut în proprietatea şoferului Florin-Bogdan Bădiţă terenul de 351,79 de metri pătraţi, printr-un contract încheiat la un notariat public. În contractul de vânzare-cumpărare astfel încheiat s-a consemnat în fals că pentru acest imobil s-a achitat suma de 600.000.000 de lei vechi (60.000 de lei noi), deşi în realitate aceşti bani nu au fost achitaţi.

Totodată, în 24 mai 2004, în baza unui alt contract de vânzare-cumpărare, încheiat în formă autentică, Florin- Bogdan Bădiţă, cu acceptul lui Bogdan Dragomir, a trecut terenul respectiv în proprietatea societăţii "Bodu", contract în care s-a consemnat, în fals, că pentru tranzacţie s-a plătit suma de 900.000.000 de lei vechi (90.000 de lei noi).

În perioada 2004 - 2007, Florin-Bogdan Bădiţă a folosit acest contract pentru a înregistra operaţiunea în contabilitatea firmei şi pentru a realiza formalităţile legale în vederea înscrierii imobilului în Cartea Funciară şi obţinerii autorizaţiei de dezmembrare a construcţiei amplasate pe acest imobil, mai susţin procurorii.

DNA a instituit sechestru asigurător asupra bunului primit cu titlu de mită, în vederea confiscării de către instanţa de judecată.

(15:27)