Evenimentul Zilei > Politica > Duelul „amazoanelor” din PNL: Turcan o învinge pe Săftoiu
Duelul „amazoanelor” din PNL: Turcan o învinge pe Săftoiu

Duelul „amazoanelor” din PNL: Turcan o învinge pe Săftoiu

Urmașii Brătienilor își aleg, mâine, liderii grupurilor parlamentare. Surse din conducerea PNL au dezvăluit, în exclusivitate pentru „Evenimentul zilei”, că actualul lider de la Camera Deputaților, Raluca Turcan, va fi contracandidat de deputatul Adriana Săftoiu, fost consilier prezidențial, în timp ce, la Senat, funcția îi va rămâne lui Iulian Dumitrescu, în condițiile în care rivala Alina Gorghiu a decis să nu-și mai depună candidatura.

Deși Gorghiu a făcut pasul înapoi în ceea ce privește șefia grupului de la Senat, ea a fost cooptată, în schimb, în formula lărgită a Biroului Executiv, unde, în funcție de context, Ludovic Orban îi solicită expertiza.

​Raluca Turcan FOTO: EVZ

Negocieri

Potrivit surselor EVZ, Raluca Turcan va câștiga lejer în fața Adrianei Săftoiu, deoarece se bucură de susținerea lui Ludovic Orban și, spre deosebire de contracandidata sa, a fost „asimilată” mai rapid de vechii liberali, cu atât mai mult cu cât a asigurat președinția interimară a formațiunii și, în pofida episodului „PDL”, și-a început cariera politică în PNL.

Adriana Săftoiu FOTO: EVZ

Mize subterane

De partea cealaltă a baricadei, Adriana Săftoiu este susținută de foștii pedeliști nemulțumiți că Orban le-a epurat reprezentanții din funcțiile de conducere, instaurând un „monopol” al vechilor liberali.

Amuzament

Sursele citate ne-au dezvăluit că funcția de șef al deputaților PNL este dorită cu ardoare și de președintele Comisiei pentru administrație publică, vocalul Florin Roman, care nu s-a sfiit să-și chestioneze colegii în șoaptă, pe holurile Parlamentului, pentru a afla dacă și-ar putea alcătui o susținere. Roman a reușit să stârnească numeroase ironii printre liderii PNL, unii dintre aceștia considerându-l „ahtiat după funcții”, în condițiile în care, de fel, se încăpățânează să candideze la toate pozițiile disponibile în partid.