Evenimentul Zilei > Politica > Dublu limbaj al PNL în cazul Adomniței
Dublu limbaj al PNL în cazul Adomniței

Dublu limbaj al PNL în cazul Adomniței

Președintele CJ Iași Cristian Adomniței s-a pus la dispoziția PNL și va fi suspendat din partid dacă în cazul său va fi luată „o decizie privativă de libertate”, a declarat, ieri, co-președintele PNL Alina Gorghiu, după ședința comisiei de unificare a PNL.

Gorghiu a precizat că a discutat cu Adomniței și acesta i-a spus că în această săptămână va contesta măsura controlului judiciar luată față de el.

Cu toate acestea, potrivit modificărilor aduse Statutului partidului, membrul PNL împotriva căruia este dispusă o măsură preventivă (arest preventiv/arest la domiciliu) este suspendat din funcția deținută în PNL.


Purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Podașcă, a acuzat-o pe Gorghiu că ascunde mizeria din PNL sub preș.


Această măsură nu a fost însă dispusă de conducerea PNL până acum, cunoscut fiind că actualul președinte al CJ Iași este apropiat de conducerea actuală a partidului.

Tot ieri, purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Podașcă, i-a cerut co-președintelui PNL Alina Gorghiu să-l suspende din partid pe șeful CJ Iași, Cristian Adomniței, cercetat pentru fapte de corupție, și susține că explicațiile liderilor liberali cu privire la situația acestuia sunt „penibile”. „Alina Gorghiu trebuie să ia poziție față de cercetarea lui Cristian Adomniței de către DNA și să îl suspende din toate funcțiile deținute. Alina Gorghiu judecă actele de corupție cu dublă măsură și preferă să ascundă sub preș mizeria din propriul partid”, a spus ea.