Terminalul DP World, din portul Constanța Sud Agigea, deservește atât piață locală și teritoriul învecinat cu ramificații către Europa Centrală, cât și Ucraina, Rusia, Bulgaria, Georgia și Moldova prin conexiuni directe cu nave tip feeder. Poziția geografică s-a dovedit a fi una ideală ca centru de tranzit pentru mărfurile din regiunea extinsă a Marii Negre, potrivit unui comunicat al DP World Constanța

DP World Constanța oferă importatorilor și exportatorilor din Europa Centrală acces rapid și eficient din punct de vedere al costurilor către piață asiatică în contrast cu rutele tradiționale Nord Europene, prin evitarea nodurilor intermodale congestionate din vestul Europei.

Pentru promovarea acestei rute, DP World dezvoltă în mod activ o rețea intermodală dinspre portul Constanța, venind în sprijinul expeditorilor și a nevoii de fluidizare a fluxului de mărfuri. Capacitatea curentă a terminalului este de 1.000.000 TEU, existând potențial de extindere etapizată pentru acomodarea unui volum de peste 4.500.000 TEU.Având recunoașterea “best în class”, cu o capacitate semnificativă de extindere, DP World Constanța va continuă să aducă plus valoare tuturor partenerilor din lanțul logistic.

Directorul general al DP World Constanța, Cosmin Cârstea, a declarat: “Acest contract reprezintă un câștig pentru ambele părți, și reflectă angajamentul DP World în administrarea portofoliului nostru pentru a ne asigura că vom continuă să livrăm un beneficiu net pozitiv atât pentru economie cât și pentru comunitățile în care trăim și ne desfășurăm activitatea. Această dovadă de încredere în DP World, în calitate de partener de renume mondial cu cea mai bună combinație de capital, tehnologie și aptitudini, se potrivește cu aspirațiile noastre strategice în regiune. Rămânem angajați față de România!”

Cosmin Cârstea a mai spus:“Semnarea acestui contract va continuă să întărească legăturile puternice dintre DP World și Guvernul României. De asemenea confirmă angajamentul pe termen lung de a stabili noi standarde în eficientizarea lanțurilor logistice pentru clienții noștri, prin soluții de tranzacționare inteligente și continuarea dezvoltării capacităților terminalului.”

Anual, compania a obținut, atât din partea administrației portului cât și din partea Camerei de Comerț Constanța, titlul de cel mai bun operator portuar. Portofoliul companiei cuprinde 78 de terminale portuare și inland, susținute de peste 50 de afaceri conexe în 40 de țări de pe șase continente. Activitatea principală a companiei constă în manipularea containerelor, ceea ce generează mai mult de trei pătrimi din veniturile sale.

 

Te-ar putea interesa și: