Evenimentul Zilei > Actualitate > Dreaptă, cu lichid LĂPTOS. Ce foloseau egiptenii pentru a performa sexual ÎNCONTINUU
Dreaptă, cu lichid LĂPTOS. Ce foloseau egiptenii pentru a performa sexual ÎNCONTINUU

Dreaptă, cu lichid LĂPTOS. Ce foloseau egiptenii pentru a performa sexual ÎNCONTINUU

Se credea că era sacră atât din cauza faptului că ea creştea dreaptă, cât şi ca urmare a lichidului lăptos care rezulta când ea era tăiată, un simbol fie al laptelui mamei, fie chiar al spermatozoizilor!

Potrivit unui egiptolog, se pare că o rudă îndepărtată a unei legume banale în prezent era văzută ca afrodisiac în Egiptul Antic.

Salima Ikram de la American University of Cairo susţine că imagini reprezentând salata pot fi observate pe mormintele ce datează din anii 2.000 î.e.n. Mai mult, salata pare să fie un un simbol al zeului fertilităţii Min.

Marele iubirii

Zeul, care adesea este ilustrat având penisul erect, a fost descris drept „marele iubirii” într-un text din templul Edfu. Mai mult, egiptenii considerau că datorită salatelor putea Min să „realizeze neobosit actul sexual”.
Salata verde se consumă de milenii, iar versiunea „primitivă” a ei semăna cu salata romană pe care o consumăm astăzi. Totuşi, în Egiptul Antic, în jurul anului 2000 î.e.n. salata nu era un aperitiv, ci un afrodiziac, susţine Ikram, specializată în obiceiurile alimentare ale egiptenilor. Se credea că salata era sacră atât din cauza faptului că ea creştea dreaptă, cât şi ca urmare a lichidului lăptos care rezulta când ea era tăiată, un simbol fie al laptelui mamei, fie chiar al spermatozoizilor!

Mai mult, Ikram a explicat că deşi rolul lui Min s-a schimbat de-a lungul a 3.000 de ani, asocierea lui cu salata s-a păstrat. Deşi, se presupune că prima ilustraţie a zeului alături de salată a fost creată în anul 1980 î.e.n. în Capela Albă a lui Senusret, Ikram susţine s-ar putea să fi existat şi exemple mai vechi.
„Unul intre motivele pentru care ei asociau salate cu Min era acea că leguma creştea dreaptă şi înaltă, un simbol falic evident”, mai spune Ikram.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: