Drama studentului din Ploiești, colaborator al DIICOT, ucis de traficanții de droguri

Drama studentului din Ploiești, colaborator al DIICOT, ucis de traficanții de droguri

Cazul studentului din Ploiești, colaborator al DIICOT, ucis de traficanții de droguri, revine. În timp ce toate probele indică o crimă în stil mafiot, un procuror din Ploiești se străduiește să claseze dosarul.

Cauzele morții

Procurorul Stasie nu a fost interesat nici de declarația martorului P.I.C. Și nici de cea a lui Oprea Bogdan, cel care i-a dat țigarea otrăvită lui Răzvan. Acesta din urmă a declarat într-un alt dosar, de trafic de droguri, că i-a dat acea țigare lui Răzvan Cîrstea din partea unui traficant judecat în dosar. Oprea spune clar în declarație că în urma fumării acelei țigări Răzvan a murit. Procurorul Stasie nu l-a audit nici măcar o dată pe Oprea, nici măcar în calitate de martor care l-a văzut ultima dată în viață pe Răzvan. În schimb, procurorul Stasie a solicitat raportul medico-legal de la SJML Prahova, dar abia în data de 17.09.2018 , adică la 6 luni de la decesul tânărului. Stasie a clasat dosarul de omor în baza raportului medico-legal. Conform autopsiei, moartea lui Răzvan nu a fost violentă, adică”nu s-au constatat leziuni traumatice de violență”. Moartea s-a datorat ischemiei miocardice acute cu edem pulmonar consecutiv. Cu alcoolemie zero. În sângele și urina cadavrului nu s-au găsit substanțe străine, conform buletinului de analize. Așa că procurorul Eduard Stasie a decis clasarea dosarului, considerând că moartea lui Răzvan Cîrstea s-a produs natural.

Țigara din sacou

Semnele de întrebare care se ridică în acest caz sunt numeroase. În primul rând se cunoaște faptul că substanțele de sinteză folosite de traficanții de psihoactive nu ies la analize decât dacă există o probă martor. Adică substanța este identificată numai dacă este căutată expres, cu anumiți reactivi dedicați.

Altfel, aceste droguri nu pot fi depistate în sângele și urina consumatorilor. În cazul de față proba martor, chiștocul țigării din care a fumat Răzvan, a fost luat de Oprea Bogdan, ceea ce ar putea indica și premeditarea faptei, nu numai culpa. Mama lui Răzvan a dat o țigară similară, găsită în buzunarul unui sacou al lui Răzvan, drept probă, care a fost sigilată dar nu a fost comparată până acum.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, la IML Bucuresti, unde au fost analizate țesuturile din organele lui Răzvan, s-a omis un singur țesut și anume din ficat. Inexplicabil, analiza ficatului victimei nu s-a realizat, cu toate că ar fi putut reprezenta cea mai importantă probă din care să reiasă dacă în corp au fost substanțe toxice.

Recomandările de care anchetatorii nu au ținut cont

Mama lui Răzvan a apelat inclusiv la celebrul profesor Vladimir Beliș, fost șef al IML și partener de bază al criminaliștilor și criminologilor din România. I-a trimis o scrisoare iar profesorul i-a răspuns. Și i-a dat dreptate. Profesorul Beliș este de părere că motivul corect al decesului este de edem pulmonar acut toxic, cauzat de ceva ce victima a inhalat și recomandă reevaluarea diagnosticului de deces pentru că nu a fost vorba despre un edem pulmonar de cauză cardiacă ci de cauză toxică. Recomandare de care anchetatorii nu au ținut cont.

În al doilea rând, Răzvan urma un tratament destul de dur cu substanțe active, pentru afecțiunile psihice de care suferea, ADHD și tulburare bipolară. În acea zi își luase pastilele înainte să plece la întâlnirea cu Oprea, conform spuselor mamei acestuia. Dar nici aceste substanțe nu au apărut la autopsie, ceea ce ar putea pune la îndoială acuratețea analizelor efectuate de medicii legiști.

În al treilea rând Răzvan tocmai fusese bătut cu sălbăticie de traficanții de droguri. Avea încă vânătăi pe față și piramida nazală ruptă, pentru care urma să facă o operație. Aceste vătămări nu apar în raportul medico-legal. Fie au fost ignorate din incompetență, fie pentru a motiva lipsa manevrelor de resuscitare a celor de la Ambulanța Prahova. Cum relatam și în urmă cu un an, echipajul chemat la fața locului a declarat decesul fără alte manevre de salvare, pe motiv de semne vizibile ale morții (învinețirea), cu toate că de la presupusul moment al morții și până la venirea ambulanței nu ar fi trecut mai mult de 15-20 de minute, ceea ce ar fi impus aplicarea protocolului de resuscitare.

Mama lui Răzvan susține că medicii de pe ambulanță au confundat vânătăile de pe fața și corpul fiului său cu semnele instalării morții biologice, ceea ce ar constitui o gravă neglijență din partea echipajului de pe salvare, motiv pentru care Roxana Cîrstea le-a depus o plângere rămasă încă fără răspuns.