Astfel, în seara de 14 aprilie, dintre cei 1.767 de marinari testați, marea majoritate aparținând portavionului Charles de Gaulle, au fost depistate 668 de cazuri pozitive de Covid-19.

Și 30% din teste erau încă de analizat. În plus, 31 de soldați au fost internați la spitalul de pregătire a armatei (HIA) Saint-Anne, din Toulon și unul la reanimare.

Trei zile mai târziu, situația s-a agravat, potrivit directoarei SSA, Gygax Genero.

„Din cei 2300 de marinari ai grupului aeronaval din jurul portavionului Charles de Gaulle, toți testați după ce s-au întors la Toulon, 949 au fost testați pozitiv (la coronavirus), 645 negativ iar alte rezultate nu sunt încă cunoscute”, a declarat aceasta în cadrul unei audieri în Senat.

Pe Charles de Gaulle, 500 de marinari au prezentat simptome, 20 de militari au fost spitalizați, opt sunt la oxigenoterapie și unul este la reanimare.

Marinarii testați negativ sunt în carantină în incintă militară și fac obiectul unei supravegheri de două ori pe zi din partea SSA, scrie Zone Militaire.

Pe de altă parte, Marina Națională a dezmințit afirmațiile potrivit cărora căpitanul portavionului, Guillaume Pinget, a propus întreruperea misiunii Foch, în timpul unei escale la Brest, la 13 martie, din cauza Covid-19.

„Suntem și vom fi transparenți”, a spus directoarea SSA, pentru care „contaminarea portavionului este un eveniment absolut major”,
care „va avea, fără îndoială, consecințe”.