Familia îndurerată a confirmat că adolescentul a murit la doar câteva săptămâni după ce fusese diagnosticat cu o formă de cancer limfatic.

Tatăl lui Joe a fost fotbalist şi a jucat pentru Huddersfield Town (n.r. – evoluează în Championship – liga a II-a din Anglia) şi Mansfield Town.

„La final a fost mângâiat de părinții, soră și fratele său”, a fost una dintre primele reacţii ale părintelui îndurerat, conform Daily Star.

Joe Aspinall a fost diagnosticat la scurt timp după ce a început impunerea măsurilor de restricţie din cauza pandemiei de coronavirus.

Decesul lui a survenit la Huddersfield Royal Infirmary, spital la care a fost susţinut până în ultimele momente de părinți, sora și fratele său.

El plecase din Marea Britanie pentru a-și urma visul în Statele Unite ale Americii, unde a jucat pentru echipa Coastal Bend College din Texas.

Tânărul revenise în Regatul Unit odată cu blocajul impus de autorităţile britanice şi s-a îmbolnăvit la sfârșitul lunii mai.

Cinci zile mai târziu era internat la terapie intensivă, dar din păcate medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva.

„În urma testelor inițiale, au descoperit că el a avut o malignitate hematologică (cancer de sânge) care i-a provocat cheaguri de sânge în splină și mod fatal şi în plămâni.

El a fost dus la terapie intensivă pe 5 iunie și, în ciuda unei lupte foarte curajoase de-a lungul căreia a rămas mereu calm, el, din păcate, nu a putut împiedica cheagurile care i-au afectat inima și plămânii.

Am avut sute de mesaje de la oameni ale căror vieți le-a atins. Prietenii săi din școală, colegii de la fotbal și cricket, colegii  de la muncă și prietenii săi americani din facultate.

Suntem o familie retrasă și suntem atât de mândri de Joseph și urmărind toate mesajele de susținere ne-am dat seama că a fost o parte specială din atâtea vieți, și vom primi forță din asta”, a mai declarat Brendan Aspinall.

Jurnaliştii de la The Huddersfield Examiner au relatat cum una dintre fostele colege de clasă ale lui Joe a iniţiat un maraton în şi a strâns 6.500 lire sterline pentru familie.

„Joe a avut cel mai strălucitor zâmbet şi a fost iubit de mulţi”, a declarat Charlotte Oldroyd.

sursa: Daily Star