Evenimentul Zilei > Social > Drama copilului de trei ani care a supraviețuit unei operații dificile, dar a fost răpus de COVID-19
Drama copilului de trei ani care a supraviețuit unei operații dificile, dar a fost răpus de COVID-19

Drama copilului de trei ani care a supraviețuit unei operații dificile, dar a fost răpus de COVID-19

Noi informații despre copilul de doar trei ani care a murit la Spitalul de Copii din Cluj-Napoca de COVID-19. El a supraviețuit unei operații complicate pe creier, dar infectarea cu coronavirus i-a fost fatală.

Copilașul a avut nevoie de o operație pe creier pentru a fi îndepărată o tumoară cerebrală. Băiețelul a fost plimbat prin trei spitale din Cluj-Napoca, acuză părinții. În cele din urmă avea să decedeze după ce s-a infectat cu COVID-19 într-un spital.

Internat din lipsă de spațiu într-un salon ATI

Băiețelul a fost internat inițial la Spitalul de Copii și ulterior transferat la Clinica de Neurochirurghie din cadrul Spitalului Județean.

Spitalele din Cluj-Napoca sunt pline de bolnavi de COVID-19. Astfel din lipsă de soluții, medicii l-au internat într-un salon ATI cu două persoane în vârstă care aveau simptome specifice infecției cu SARS-CoV-2, relatează monitorulcj.ro .

Tatăl copilului a povestit întâmplarea unui reporter Antena 1: „Erau în stare foarte urâtă, din ce am văzut, aveau niște simptome, tușeau, aveau probleme cu respirația”.

La câteva zile de la internare, persoanele din salonul copilului aveau să primească test PCR pozitiv, dar nu și băiatul. Cu toate astea, familia a tras un semnal de alarmă că starea lui nu este cea mai bună.

Ariana, mama copilului, a declarat: „Soțul meu, de fiecare dată când mergea la vizită, îi spunea: domnul doctor, copilul face febră. E normal, e postoperator. Îi spunea și soțul meu: domnul doctor, nu-i faceți, vă rog, o rază la plămâni, să vedem, să nu aibă ceva la plămâni. Nu, imposibil să aibă ceva”.

Băiețelul a fost transferat la Boli Infecțioase prea târziu

Copilul avea să primească ulterior un test PCT pozitiv. Pe  2 aprilie a fost  transferat la Spitalul de Boli Infecțioase, dar totul avea să fie în zadar. El avea deja 70% afectare pulmonară și medicii l-au transferat de urgență la secția ATI a Spitalului de Copii. La doar trei zie distanță, copilul a decedat.

Dr. Daniela Dreghiciu, purtător de cuvânt Spitalul de Copii Cluj-Napoca, a declarat: „Toate acestea s-au grevat pe un organism fragil, fragilizat de boala anterioara pe care o avea copilul”, au spus reprezentații spitalului.

Medicul care l-a operat nu a făcut declarații

Medicul care l-a operat pe micuț nu a dorit să comenteze cele întâmplare. A fost delegat purtătorul de cuvânt de la Spitalul Județean pentru declarații.

Flavia Ţopan, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Cluj, a declarat: „Post-operator, pacientul a fost monitorizat pe secția de Terapie Intensivă și pus într-o rezervă de trei locuri împreună cu alti doi pacienți care la momentul respectiv erau negativi”, a spus reprezentanta unității medicale.

Familia victimei cere să se facă dreptate

Mama băiețelului este de părere că micuțul putea să fie salvat. Ea este decisă să facă dreptate: „Copilul a ajuns cu plămânii afectați din cauza lor. Copilul era bine, era acum viu. Vreau ca să plătească pentru ceea ce i-a făcut copilului meu”.

Familia va depune o plângere la Colegiul Medicilor şi este decisă să meargă mai departe, în instanţă.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.