Șoc în lumea fotbalului. Maradona, operat pe creier! În ce stare se află legenda?

Șoc în lumea fotbalului. Maradona, operat pe creier! În ce stare se află legenda?

Diego Maradona, o legendă a fotbalului la nivel global, va fi operat pe creier după ce medicii au descoperit un hematom subdural.

Fostul mare jucător Diego Maradona va suferi o operaţie pe creier în următoarele ore, după ce medicii i-au descoperit un hematom subdural, potrivit presei argentiniene.

Această informaţie a venit după ce medicul lui Maradona declarase că fostul campion mondial, internat, luni, în spital, se simte bine şi va fi externat în curând.

Potrivit clarin.com, o investigaţie CT a descoperit un cheag de sânge într-o regiune a creierului şi medicii au decis că trebuie operat de urgenţă.

Ne puteți urmări și pe Google News

“Este o operaţie de rutină. Imaginea nu s-a schimbat, Diego rămâne acelaşi, continuă cu aceeaşi stare clinică, dar cu o cauză mai specifică”, a explicat dr. Leopoldo Luque, cel care va efectua intervenţia.

Hematomul ar fi fost generat „dintr-un traumatism” şi ar putea fi rezultatul unei lovituri pe care a suferit-o în ultima vreme.

„Ar fi putut fi acum o lună sau cinci ani, nu se ştie”, subliniază apropiaţi ai fostului jucător.

Hematomul subdural poate fi o urgenţă medicală. De obicei, este cauzat de o leziune a capului suficient de puternică pentru a sparge vasele de sânge, care pot pune presiune pe creier din cauza sângelui acumulat. Vârsta, anticoagulanţii şi abuzul de alcool pot creşte riscul.

Internat iniţial la un spital din La Plata, Maradona a fost transferat la o clinică din Olivos pentru intervenţia pe creier.

Starea lui Maradona se îmbunătățise?

Marţi, medicul lui Maradona declarase că actualul antrenor se simte mult mai bine după ce a fost internat în spital.

“Se simte mult mai bine, chiar vrea să părăsească spitalul, dar aş vrea să mai rămână o zi. Suferă de anemie, este puţin deshidratat, acest lucru trebuie corectat. Sănătatea sa continuă să se îmbunătăţească”, a declarat medicul Leopoldo Luque, adăugând că fostul campion mondial “a dormit bine” şi că “este într-o bună dispoziţie”.

Maradona, acum antrenorul echipei argentiniene Gimnasia, a fost spitalizat, luni, într-o clinică din La Plata.