Evenimentul Zilei > Actualitate > Dragoste pe tărâmul disperării. Ce făceau doi refugiaţi într-un cort la Budapesta
Dragoste pe tărâmul disperării. Ce făceau doi refugiaţi într-un cort la Budapesta

Dragoste pe tărâmul disperării. Ce făceau doi refugiaţi într-un cort la Budapesta

O incredibilă imagină alb-negru a fotografului maghiar Istvan Zsiros a devenit virală pe Facebook. Este făcută în Gara Keleti din Budapesta unde sute de refugiaţi au fost blocaţi mai multe zile în prima parte a lunii septembrie.

La căderea serii, într-un cort, doi refugiaţi, cel mai probabil soţ şi soţie, au fost surprinşi în ipostaze tandre. Gestul celor doi îndrăgostiţi a stârnit, în mediile online, un uriaş val de simpatie pentru situaţia dramatică a migranţilor. “Dragostea învinge”, scrie un utilizator pe Facebook. “Dragoste în vremea holerei” (celebrul roman al marelui şi regretatului scriitor columbian Gabriel Garcia Marquez), scrie un altul, în vreme ce o tânără “varsă” o lacrimă şi comentează printr-un vers dintr-o celebră melodie a solistei Rihanna  “They found love in a hopeless place” (Au găsit dragostea pe tărâmul disperării, într-o traducere uşor poetică).

“Vă rog din suflet nu mai aduceţi copii pe lumea asta oribilă”, scrie o doamnă, în timp ce un alt utilizator se roagă ca războiul din Siria să ia sfârşit pentru ca fugarii să se poată întoarce acasă pentru că “niciunde nu e mai bine ca acasă”.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: