Evenimentul Zilei > Politica > Ultima ipoteză rupe PSD. Dragnea, trădat de oamenii săi din sânul social-democraților!
Ultima ipoteză rupe PSD. Dragnea, trădat de oamenii săi din sânul social-democraților!

Ultima ipoteză rupe PSD. Dragnea, trădat de oamenii săi din sânul social-democraților!

Deputatul Cătălin Rădulescu, rămas fidel fostului lider al PSD, se întreabă cine a fost în spatele condamnării lui Liviu Dragnea și arată cu degetul către cei pe care-i crede autori morali, inclusiv social-democrați.

UPDATE – Potrivit unor surse din PSD, Dragnea nu mai este membru al partidului. Așa că, chiar daca ar ieși din închisoare în baza recentei decizii al CCR, pesedistii nu îl văd ca pe un pericol.


„Astăzi, CCR a admis conflictul constituțional și a decis ca a existat un conflict constituțional între parlament și ICCJ privind constituirea ilegală a completurilor specializate de 3 judecători. De când așteptăm și eu și toti oamenii nevinovați aceasta decizie și câte presiuni au fost făcute ca decizia CCR sa nu se dea, fiind amânată de 4 ori!  Cine au fost cei care au făcut presiuni asupra judecatorilor CCR ? Cine a stat in spatele condamnării politice a președintelui Liviu Dragnea ? A fost Iohannis , au fost oameni din servicii, au fost oare unii ambasadori, au fost servicii externe sau lideri europeni, sau chiar unii din partidul nostru?”, a scris Rădulescu pe Facebook.

Reacția politicianului vine după declarațiile pe care fostul judecător CCR Petre Lăzăroiu le-a făcut în legătură cu acest caz și presiunile făcut asupra judecătorilor.

„Este cutremur in justiție! Fostul judecator al CCR, Petre Lazaroiu, a marturisit in urma cu 5 minute la Antena 3, ca s-au făcut presiuni asupra judecătorilor CCR, ca sa nu judece conflictul constituțional, in legatura cu ilegalitatea constituirii completurilor specializate de 3 judecători care au judecat fapte de corupție, pentru ca Liviu Dragnea sa dispară din viața politica și sa intre in pușcărie. Aceasta mărturie este de o gravitate fără margini și arată clar ca anumiți judecători CCR nu s-au prezentat la ședința intenționat, decizia Curții fiind amânată de 4 ori. Adică, presiunea a fost pentru ca decizia CCR sa se ia după ce ICCJ il va condamna pe Liviu Dragnea. Incredibil!”, a afirmat Rădulescu.

Politicianul a reamintit că, la Congresul PSD, Codrin Ștefănescu, alt social-democrat care i-a rămas fidel lui Liviu Dragnea, a vorbit despre toate acestea, chiar de la tribună.

„Iată ca ceea ce a spus Codrin Stefanescu la congresul PSD e adevărat,  fostul judecator CCR confirma cu subiect și predicat ca pe de-o parte Liviu Dragnea a fost condamnat politic, fiind un deținut politic, iar pe de alta parte, sute de oameni au fost condamnati de completuri de 3 judecători ilegal constituite, fiind nevinovați”, susține deputatul.  

Acesta a adăugat că Parlamentul sau Guvernul trebuie urgent sa găsească soluția repunerii în termen a proceselor în care au fost judecați și condamnati oameni  de completurile de 3 declarate nelegale de CCR.