Evenimentul Zilei > Politica > Ultima mutare PSD. Dragnea susține o nouă OUG: „Oamenii au nevoie”
Ultima mutare PSD. Dragnea susține o nouă OUG: „Oamenii au nevoie”

Ultima mutare PSD. Dragnea susține o nouă OUG: „Oamenii au nevoie”

Noi dezvăluiri din culisele PSD. Liviu Dragnea, președintele partidului, a declarat că susține o nouă OUG a Codului Administrativ.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat sâmbătă că susţine cu tărie adoptarea prin OUG a Codului administrativ, subliniind că „oamenii au nevoie de o administraţie suplă”, potrivit agerpres.ro.

„Poate, cu câteva modificări, dar eu cred că România are nevoie de Cod administrativ de mult timp. Proiectul de Cod administrativ a fost elaborat de mine şi de Sevil Shhaideh în anul 2015, a fost completat de Vasile Dîncu într-o formă foarte bună în 2016, Vasile Dîncu nu a avut atunci susţinere în Guvern, a continuat în guvernarea noastră. Dacă va rămâne tot în Parlament, tot în proceduri de revizuire, de re-atacare la Curtea Constituţională, riscăm să pierdem şi acest an, pentru că sistemul administrativ din România trebuie uşurat, aerisit, trebuie îmbunătăţit. Primarii, consilierii locali, preşedinţii de Consilii Judeţene, oamenii au nevoie de o administraţie suplă. Acesta este obiectivul principal al acestui Cod administrativ. Dacă Guvernul va considera oportun, eu susţin cu tărie lucrul acesta”, a precizat Liviu Dragnea, la finalul Conferinţei extraordinare de alegeri a Organizaţiei PSD Ilfov, întrebat dacă susţine adoptarea prin ordonanţă de urgenţă a Codului administrativ în aceeaşi formă.

De asemenea, întrebat, în conferinţa de presă, dacă susţine un Cod administrativ cu „pensii speciale” pentru primari şi aleşii locali, preşedintele PSD a replicat: „Aveţi nişte teme, care, după părerea mea, sunt parazite, cu tot respectul”.

„Aici nu e vorba de pensii speciale, e vorba de o categorie de oameni care muncesc în România, pe care îi vedeţi aici lângă mine, care au numai obligaţii şi nu drepturi. (…) Trebuie să îi dăm primarului şi competenţe şi forţă administrativă şi forţă financiară şi în acelaşi timp să îi punem la dispoziţie un sistem administrativ care să îl ajute în munca lui, pentru că e vorba de a sprijini viaţa oamenilor. (…) Primarii reprezintă un motor uriaş de dezvoltare pentru această ţară şi pentru asta trebuie să li se pună la dispoziţie şi minime avantaje, vorbim de minime avantaje, pentru că ei îşi asumă prin semnătură orice proiect se face în acea localitate, orice decizie care trebuie luată în acea localitate”, a arătat Dragnea.