Analistul politic declară că Opoziția are, în acest moment, 50 de voturi mai puțin pentru a forma o nouă majoritate.

„In Opozitie bintuie un frison – miroase a putere de cind se pregateste depunerea unei o moțiuni de cenzură. Și, ca de fiecare dată, in ciuda calculelor hîrtiei, se speră in abstracto că se va intimpla o minune. Adică se vor aduna cumva voturile necesare răsturnării guvernului. Cind iei la socotit vezi că lipsesc vreo 50 de voturi pentru a forma o nouă majoritate. Sloganul – Pe ei, că nu au gloanțe! nu se potriveste de data asta. Nu suntem în situația din 2012, cînd Guvernul MRU a fost doborit de o moțiune de cenzură – singura tentativă care a reusit din 1990 pînă azi.”, scrie Tănase pe blogul personal.

El spune că Opoziția are două ține reale, iar una dintre acestea este atragerea voturilor din rândurile opozanților din PSD.

„Pentru Opozitie sunt de fapt două ținte reale 1/ să se unească și să voteze pachet „jos Guvernul”! 2/ să adune din tabăra PSD suficiente voturi care să schimbe raportul de forte. De ce ar vota parlamentarii PSD împotriva propriului guvern!? Sunt destui care nu îl mai vor pe Dragnea lider și se jenează de prestația d-nei VVDăncilă. Ei ar dori un PSD mai european, mai dinamic, ar dori să scape de acuzatia de partid corupt. Ei vor mai ales un PSD cu șanse de a cistiga alegerile din 2019-2020. Cu Dragnea&Dăncilă nu au nicio șansă.”

„Ce trebuie să facă Opozitia pentru ca evenimentele sa ia cursul dorit. Să îi reuseasca motiunea de cenzură, ca prim pas? Intii trebuie să facă rost de voturi de la PSD. Pentru asta moderații din cele doua tabere, PSD și Opoziție, trebuie sa negocieze condițiile unui troc. Pesedistii dau voturile. Opoziția trebuie sa dea asigurări ca oameni din PSD vor face parte din noul guvern. Ar fi un PSD într-o nouă configurație, cu Dragnea decăzut. E de stiut ca niciun pesedist, oricit l-ar detesta pe Dragnea, nu vrea să piardă privilegiile și puterea, sau accesul la resurse. Pesedistii nu vor da voturile pe gratis. De ce ar da jos propriul guvern daca nu au nimic de cistiga. Politica nu e filantropie.”, mai scrie Stelian Tănase pe blogul personal.

 

Te-ar putea interesa și: