Dragnea RĂBUFNEȘTE, după decizia CSM privind completurile de 5 judecători: „O văd foarte PROST”

Dragnea RĂBUFNEȘTE, după decizia CSM privind completurile de 5 judecători: „O văd foarte PROST”

Liviu Dragnea, a reacționat după ce CSM a recomandat ÎCCJ să reorganizeze imediat o nouă tragere la sorți a completurilor de cinci judecători.

Reamintim că Liviu Dragnea a dat în judecată ÎCCJ privind componența completelor de 5 judecători. Șeful PSD a fost întrebat cum vede faptul că dosarele judecate de completurile de cinci judecători sunt amânate, iar acesta a răspuns: 

„Eu o văd foarte prost. Faptul că patru ani de zile Înalta Curte a constituit completele pe lângă lege eu o văd foarte prost, să ştiţi”, a spus Liviu Dragnea, miercuri la Parlament.

Secţia pentru Judecători a CSM a recomandat ÎCCJ să organizeze o nouă tragere la sorţi a completurilor de 5 judecători, iar de această dată, aceste completuri să fie în număr total de şase, trei în civil şi trei în penal. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Astfel, CSM mai transmite că toate dosarele vor fi repartizate noilor completuri.

Liviu Dragnea a dat în judecată ÎCCJ privind componența completelor de 5 judecători. Șeful PSD declara că se urmăreşte să fie „băgat la puşcărie” de un complet de la ICCJ făcut cu încălcarea legii şi că a vorbit cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, să facă demersuri în legătură cu desemnarea completelor de 5 judecători de la ICCJ.

„Vor să mă bage la puşcărie cu un complet făcut cu încălcarea legii. Legea spune că preşedinţii completurilor sunt repartizaţi aleatoriu. ICCJ a adoptat o decizie prin care legea intră în vigoare de la 1 ianuarie 2019. De ce? Ca să desemneze două complete nelegal. Vom contesta, sigur, dar tot la ei”, spunea Dragnea.