Dragnea a răbufnit. Mesaj de ultim moment pentru Timmermans: „Să facă campanie electorală în Olanda totuşi, nu aici”

Dragnea a răbufnit. Mesaj de ultim moment pentru Timmermans: „Să facă campanie electorală în Olanda totuşi, nu aici”

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, că „ar fi bine” ca prim-vicepreședintele CE Frans Timmermans să se ocupe de campania electorală în Olanda, nu în România, în contextul în care Guvernul respectă statul de drept.

„Guvernul respectă statul de drept, văd că e certat pentru ce nu face. Ar fi bine domnul Timmermans să se ocupe de cota partidului pe care-l reprezintă în Olanda sau din care face parte în Olanda. Cred că ar fi mai interesant să facă campanie electorală în Olanda totuşi, nu aici”, a declarat Liviu Dragnea, vineri, întrebat despre faptul că Frans Timmermans a avertizat cu excluderea PSD din PES dacă Guvernul şi social-democraţii nu respectă statul de de drept.

Preşedintele PSD a făcut declaraţia la finalul vizitei pe care a efectuat-o în judeţul Călăraşi la sistemul de irigaţii din cadrul Amenajării Gălăţui Călăraşi, alături de ministrul Agriculturii, Petre Daea, informează Agerpres.

Miercuri, prim-vicepreședintele CE Frans Timmermans a afirmat că România trebuie să revină la un proces de reformă și a avertizat Guvernul de la București să nu ia măsuri care afectează sistemul judiciar.

Ne puteți urmări și pe Google News

„România trebuie să revină urgent la un proces de reformă şi să se abţină de la orice măsuri care ar putea să ducă la un regres al tuturor lucrurilor realizate în ultimii ani (...) Avertizez Guvernul român să nu ia măsuri care afectează sistemul judiciar și să creeze impunitate pentru funcționarii de nivel înalt care au pedepse pentru corupție”, a declarat Timmermans.

În același ton, ambasadele a 12 state partenere și aliate cu România au trimis o scrisoare în care exprimă îngrijorări în privința modificărilor legilor justiției.

„Ordonanțele de urgență care par a fi în curs de discuție pot avea un impact negativ asupra independenței justiției românești, ceea ce ar slăbi încrederea cetățenilor și a partenerilor României în sistemul judiciar, dar și în guvernul României”, se arată în document.