Primul transplant pulmonar efectuat în țara noastră a avut loc în primăvara acestui an și, mai mult, a fost urmat de alte 3, toate cu evoluție bună pentru pacient. Din păcate, această performanță remarcabilă și istorică pentru medicina românească a fost umbrită de ieșirile numeroase ale lui Vlad Voiculescu, în care a făcut acuzații false și defăimătoare, terfelind imaginea publică a echipei de la Sfânta Maria.

Același „tratament” l-au primit mai mulți medici importanți din România din partea tehnocratului Vlad Voiculescu, printre care și doctorul Monica Pop, managerul Spitalului de Oftalmologie din Capitală. Femeia se afla în plină luptă cu un cancer agresiv când a primit vestea că Voiculescu a depus o plângere pe numele ei la DNA și că din acel moment va sta sub control judiciar. Doi ani a durat chinul și sechestrul pe toate bunurile, deși tratamentul anticancer era unul care necesita resurse financiare, până când serviciul anticorupție i-a pus în poștă mesajul că dosarul a fost clasat pentru că fapta nu există.

Reacția Monicăi Pop, în urma succesului înregistrat de dr. Copcă, a răsunat, ieri, pe rețelele de socializare: „Echipa de transplant pulmonar – Vlad Vasile Voiculescu: 4 – 0 (ZERO)!!! Patru vieți câștigate într-un an! Bravo, dr. Narcis Copcă și întregii echipe de transplant! Datorită lor, patru familii au soți, fii, tați, mamă! Lacrimi de bucurie! Vlad Vasile le-a făcut plângeri penale și ar fi vrut să-i vadă distrusi. Probabil pentru că i-au încurcat planurile. Cel care trebuia să ajute cel mai mult! Nu se sesizează nimeni? Acesta trebuie să plătească pentru tot răul făcut! Iar acești medici cu suflet și mâini de aur și-au pus libertatea în joc pentru a dărui viață altora!”, a spus dr. Pop