Evenimentul Zilei > International > Dovada că AVIOANELE LUI PUTIN s-au apropiat AMENINŢĂTOR de un distrugător american în Marea Baltică | VIDEO
Dovada că AVIOANELE LUI PUTIN s-au apropiat AMENINŢĂTOR de un distrugător american în Marea Baltică | VIDEO

Dovada că AVIOANELE LUI PUTIN s-au apropiat AMENINŢĂTOR de un distrugător american în Marea Baltică | VIDEO

Forţele Navale americane au difuzat, joi, înregistrareA video care surprinde apropierea a două avioane de vânătoare ruse de distrugătorul USS Donald Cook, din Marea Baltică. Acţiunea a fost catalogată de un oficial american ca fiind “simulări ale unui atac”.

Două avioane de vânătoare ruse s-au apropiat ameninţător, de mai multe zile, de distrugătorul american Donald Cook din Marea Baltică, au anunţat, miercuri, oficiali din cadrul Departamentului Apărării din Statele Unite.

Un oficial american al cărui nume a rămas anonim a declarat că două avioane ruse de tip Suhoi Su-24 au survolat la joasă altitudine distrugătorul american Donald Cook. Informaţia a fost confirmată apoin de un alt oficial, care a precizat că avioanele au zburat la doar 30 de metri deasupra distrugătorului.

Igor Konaşenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, a declarat că atunci când au observat distrugătorul, avionele ruse l-au evitat "prin respectarea tuturor procedurilor de siguranţă".

Ca să fim sinceri, nu înţelegem reacţia nervoasă a colegilor noştri americani. (…) Se poate observa clar în imagini că piloţii ruşi au executat o manevră de evitare şi îndepărtare de distrugător, respectând toate procedurile de siguranţă în apele internaţionale", a spus oficialul rus, potrivit Mediafax.

Astăzi, forţele americane au publicat înregistrarea video cu incidentul din Marea Baltică: