În Viena, miercuri seară, a fost organizată o demonstrație în urma căreia au avut loc ciocniri întru kurzi și turci. O zi mai târziu a avut loc a doua demonstrație a kurzilor, contra „atacurilor fasciste” ale turcilor, iar pe străzile capitalei Austriei atmosfera a fost una tensionantă.

Miercuri, în jurul orei 20:15, a avut loc o luptă în masă între cele două tabere, mai exact în Wielandgasse, în districtul 10 (Favoriten, cel mai multietnic district al Vienei). Lupta s-a dat între circa 30 de bărbați, când turcii s-au mobilizat și au atacat demonstrația kurzilor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Armatei Federale, Michael Bauer, a anunțat că a fost nevoie dde intervenția armatei, care avenit în ajutorul poliției.

Crucea Roșie a oferit îngrijiri medicale de urgență unui bărbat de 26 de ani, cu mai multe vânătăi, la fața locului, apoi bărbatul a fost dus apoi la spital cu răni minore, informează ziarulromanesc.at.

Potrivit purtătorului de cuvânt al poliției, Markus Dittrich, miercuri seară a avut loc o operațiune majoră de poliție în Viena, după ce s-au ciocnit două grupuri. Un elicopter de poliție a fost de asemenea folosit. În jurul orei 11:00, situația părea să se calmeze treptat.

Grupurile de bărbați s-au mutat la Reumannplatz, care se află în imediata apropiere.

Au fost confiscate arme de la kurzi și turci. Unele persoane din grupul turc au fost denunțate din cauza comportamentului agresiv, a salutului lupului și a încălcării decenței.

„Polițiștii care au intervenit raportează o stare de spirit caldă și agresivă”, a declarat poliția joi. Cele două mulțimi s-au dispersat, dar în jurul orei 19:30 ambele grupuri etnice s-au reunit și au intrat într-un alt conflict.

Participanții kurzi au fugit într-un club din apropiere, urmăriți de câteva zeci de oameni de origine turcă. Poliția a fost nevoită să intervină din nou pentru a ține cele două grupuri la distanță și pentru a împiedica escaladarea conflictului. Tot aici, unii dintre participanții turci au folosit salutul lupului, care a fost pedepsit de poliție în baza Legii Simbolurilor, coform sursei citate.

„Când un grup de turci a încercat să intre în club, a avut loc un arest administrativ”, a mai precizat poliția vieneză. O persoană din grupul kurd a fost, de asemenea, arestată pe baza unei amenințări cu cuțitul care a avut loc în timpul primului conflict.

Pentru ca violențele să nu se mute și în alte zone din oraș, oamenii legii au blocat aria afectată și au separat cele două tabere. Operațiunea poliției s-a încheiat în jurul orei miezul nopții, demarându-se ancheta penală.

Joi seara a fost organizat un miting kurd la Viktor-Adler-Markt, în districtul 10 Favoriten, împotriva „atacurilor fasciste” ale turcilor. Atmosfera a fost din nou tensionată, iar manifestanții au aruncat cu pietre și sticle, au fost sparte mașini și vitrine. La 10:30 p.m., poliția a declarat că demonstrația s-a încheiat. Nu au fost arestări sau răniți, mai spune sursa citată.