Evenimentul Zilei > Actualitate > Două sinucideri de liceeni îndrăgostiți de profele lor, la indigo. Profesoară de română din Neamț, arestată pentru relații sexuale cu un minor. Copilul s-a sinucis
Două sinucideri de liceeni îndrăgostiți de profele lor, la indigo. Profesoară de română din Neamț, arestată pentru relații sexuale cu un minor. Copilul s-a sinucis

Două sinucideri de liceeni îndrăgostiți de profele lor, la indigo. Profesoară de română din Neamț, arestată pentru relații sexuale cu un minor. Copilul s-a sinucis

Crina Marc, o profesoară de limba română implicată într-un scandal sexual şocant cu un tânăr seminarist care s-a sinucis, a fost reținută, ieri, de procurori. Ea va fi adusă în instanţă cu propunerea de arestare pentru act sexual cu un minor.

 Tânărul său iubit, de numai 18 ani, s-a sinucis anul trecut. În urmă cu 10 ani, un caz asemănător a avut loc şi în Bucureşti. Bogdan Costache, elev în clasa a XII-a, se arunca în gol de la fereastra garsonierei de la etajul nouă, unde locuia profesoara sa, Corina. Profesoară tot de limba română! Între cei doi se înfi ripase o poveste de dragoste, chiar dacă femeia era măritată. A sfârșit la fel de tragic


FOTO: Crina MarcProfesoara Crina Marc, în vârstă de 35 de ani, mamă a trei copii şi soţia unui respectat preot din Piatra Neamţ, şi-a recunoscut relația sexuală cu elevul ei Marius Săndulache. De aici și acuzația care i s-a adus, de act sexual cu un minor, fiindcă amorul dintre ei a început când băiatul încă nu împlinise 18 ani. Povestea a început să se devoaleze anul trecut, în noiembrie, când un elev de la Seminarul Teologic din Piatra Neamţ, Marius Săndulache, a fost dat dispărut mai multe săptămâni, iar, o lună mai târziu, trupul acestuia a fost găsit în apele Bistriţei, mai exact în acumularea numită Reconstrucţia. În timpul anchetei, a ieşit la iveală povestea de amor dintre cei doi. Atunci, mulţi au spus că de vină pentru gestul sinucigaş al băiatului este chiar profesoara sa. Undeva, pe bună dreptate.

O sarcină nedorită de profesoara perversă ar fi fost cauza sinuciderii

Anchetatorii au suspectat încă de la început că motivele care l-au determinat pe Marius Săndulache să se arunce în Bistrița nu puteau fi decât de natură sentimentală, fiindcă pe toate celelalte planuri ale vieții, inclusiv la învățătură, îi mergea cât se poate de bine. În plus, relația dintre el și profesoara sa de română era de notorietate în școală, mai ales în rândul elevilor, dar, cel mai probabil, și în rândul profesorilor.

Un alt motiv este şi o sarcină apărută, posibil între cei doi iubăreți. Deși aceasta ar fi putut fi ușor rezolvată pentru că profesoara este căsătorită și mai are trei copii acasă. Mai mult, soțul acesteia este chiar preot! Cel mai probabil, la anunțul unui avort, băiatul a cedat psihic și s-a sinucis. O piatră de încercare prea grea pentru tânărul seminarist.

Înainte să moară, băiatul și-a sunat profa de română și sex

Surse apropiate familiei băiatului au declarat pentru presa locală, în noiembrie 2016, că adolescentul din Mărgineni stătea la internat, era foarte bun la învățătură și foarte evlavios. Aceleași surse spun că polițiștii ar fi descoperit, după ce au cerut desfășurătorul convorbirilor telefonice de pe mobilului băiatului, că ultima sa convorbire telefonică, moment surprins și pe camerele de supraveghere de la școală, a fost cu profesoara lui de limba și literatura română.

După acest moment, la aproximativ o oră, cineva cu semnalmentele lui, se arunca de pe podul de peste Bistrița. Până când polițiștii au descoperit cu cine vorbise ultima dată baiatul, profesoara, în vârstă de aproximativ 35 de ani, a ținut ascuns acest lucru, chiar și când a fost întrebată dar, într-un final, a recunoscut. Și mai relevant este faptul că imediat după încheierea acestui ultim apel, profesoara l-a sunat de mai multe ori pe băiat, fapt care reiese de pe desfășurător, însă acesta nu i-a mai raspuns. Nu mai avea cum. Deja își curmase zilele.

Pariuri macabre

În ziua în care a apărut informația că elevul fusese văzut vorbind la telefon în curtea școlii cu puțin timp înainte să se sinucidă, la Liceul Teologic deja se faceau pariuri între elevi, că acea convorbire care s-a dovedit ulterior că a fost ultima, ar fi fost cu profesoara de limba română. Cei care au pariat pe această variantă au fost câștigători. Sursele ziariștilor din presa locală spun ca apropierea dintre cei doi era cunoscută de mai mult timp la nivelul întregii școli. Este greu de crezut că nu știa nimeni din conducerea școlii. Preotul Cojan Ovidiu, directorul Liceului Teologic a declarat, pentru tvmneamt.ro, în noiembrie anul trecut, că el nu știe nimic despre așa ceva: „Nu cunosc aceste aspecte. Nu am auzit așa ceva până acum. Doar poliția este în măsură să spună dacă este adevărat sau nu. Dacă cineva susține aceste lucruri, presupun că este major și este direct răspunzător dacă ele nu sunt adevărate. Nădăjduim totuși că cel care s-a aruncat de pe pod nu este Marius și ne rugăm să se întoarcă înapoi viu”. Nu s-a mai întors.

Au fost văzuți adesea împreună în locuri publice

Cei doi au fost văzuți de mai multe ori împreună, în locuri și la ore la care nu aveau ce căuta unul lângă celalalt decât dacă erau într-o relație extrem de apropiată. Cu aproximativ două săptămâni înainte de dispariția lui Marius, el a fost văzut în autoturismul său, în jurul orelor 22.30, în trafic, în zona spitalului din Piatra-Neamț, iar lângă el se afla Crina Marc. Câțiva colegi deai băiatului așteptau să se facă verde și au văzut foarte bine cu cine era în mașină. În momentul în care și-a dat seama că a fost văzut, într-o încercare disperată de a salva ce se mai putea din aparențe, a întors riscant pe linia dublă continuă și a demarat în trombă pe sensul opus, iar în acest timp profesoara a încercat să se ghemuiască sub bord, pentru a nu fi vazută. Asta nu a fost prima data când au fost vazuți în astfel de ipostaze, mai spun ziariștii de investigație din presa nemțeană. Ei își stabiliseră un loc de întâlnire într- o stație de autobuz, de unde plecau ori cu mașina profesoarei ori cu mașina lui Marius. Un alt element relevant pentru anchetatori este că profesoara și-a șters contul de Facebook la scurt timp după ce și-a dat seama că persoana care s-a aruncat în Bistrița ar fi putut fi elevul ei. O decizie cel puțin ciudată a directorului Cojan, de la Liceul Teologic, a fost că acesta a interzis elevilor să vorbească cu altcineva în afară de polițiști și s-a referit în mod expres la presă.

Din dragoste pentru profa de română, Bogdan s-a aruncat de la etajul 9

În luna mai a anului 2007, întreaga sufl are a liceului Lucian Blaga din Capitală a amuţit. Un elev din clasa a XII-a şi-a pus capăt zilelor din dragoste faţă de profesoara care îl medita

Lui Bogdan Costache, poreclit Ralph, în vârstă de 18 ani, i se aprinseseră călcâiele după Corina Vasile, profesoara de limba română, care a răspuns la avansurile tânărului, deşi aceasta era măritată. Într-un moment de deznădejde, Bogdan s-a aruncat în gol de la fereastra garsonierei de la etajul nouă, unde locuia profesoara. Pentru o perioada, tânăra a fost poate cea mai contestată femeie din România, toată lumea condamnând- o pentru moartea baiatului.


FOTO: Corina Vasile și Bogdan CostacheCorina s-a mutat în Anglia

Nimeni nu a bănuit că între cei doi se va înfiripa o poveste de dragoste. Apropiaţii lui Bogdan, în special părinţii săi, susţineau că ultimele mesaje tip SMS primite de Bogdan Costache pe telefonul său de la iubită le indicau faptul că profesoara era autorul moral al morţii tânărului elev. Potrivit acestora, ea a fost nehotărâtă mereu în ceea ce priveşte continuarea relaţiei cu Bogdan şi, în loc să-l îndepărteze uşor, îl ademenea cu mesaje de dragoste.

Imediat după sinucidere, Corina s-a retras din şcoală, apoi, împreună cu Robert, soţul înşelat, s-a stabilit în Anglia, la Eastleigh, un orăşel aflat în sudul Angliei, la 100 de kilometri de Londra, unde a luat viaţă de la capăt.

Visa să se însoare cu profesoara

Cum a început idila lor? Relaţia lor începuse cumva în glumă. De la o vorbă cu subînţeles aruncată într-o doară, un apropo subtil, o privire, un zâmbet. O vreme şi-au trăit povestea de iubire cu pasiune. Îşi scriau mesaje, scrisori, se întâlneau pe ascuns, visau unul la altul şi îşi promiteau o viaţă împreună. Sute de mesaje, adunate pe cateva zeci de file ale unui caiet, reprezintau mărturii ale iubirii pe care Corina Vasile i-o împărtaşea lui Bogdan Costache. Nu numai că îi demonstra dragostea ei, dar îl şi incuraja să creadă în sentimentele care îi leagă. Tânărul elev o iubea atât de tare încât avea cu ea planuri de viitor. Dovada: o invitaţie la nuntă, la nunta lor, pe care Bogdan şi-o imagina într-o zi de 18 iunie, dată la care îşi aniversau iubirea. „Iubitule, iartă-mă, te rog, tu, că eu nu mai pot… Am nevoie de tine (…) îmi lipseşti atât…Te înţeleg scumpul meu (…) vreau doar să ştii că sufăr, dorul mă doare şi pe mine fizic. (…) Te iubesc, Bogdan (…) ştiu că meriți mai mult“, erau mesajele Corinei către Bogdan.

Cu toate acestea, într-un moment de sinceritate, Corina i-a spus că relaţia lor nu va avea niciun viitor şi că e momentul să se despartă şi să se întoarcă la soţul ei. A fost cuţitul înfipt în inima adolescentului. În timp ce se afla în garsoniera acesteia, Bogdan Costache s-a aruncat în gol de la fereastră.