Două românce, premiate de Bush

Două românce, premiate de Bush

Becky Oprean şi mama sa, Lidia, au primit astăzi, de la preşedintele american în exerciţiu George Bush, un premiu pentru activitatea de voluntariat în care sunt implicate.

Evenimentul s-a desfăşurat pe aeroportul din Waco, unde Bush a venit cu avionul administraţiei prezidenţiale americane, Air Force One.  Conform publicaţiei San Antonio News, cele două fondatoare ale fundaţiei "Becky's Hope Ministries", au oferit sprijin la sute de familii care au copii născuţi diferite forme de malformaţii congenitale şi care le-au afectat dezvoltarea fizică.

Premiul pentru servicii de voluntariat, pe care cele două românce l-au primit, face parte dintr-un proiect lansat de administraţia Bush, cu scopul de a încuraja activităţile de voluntariat din SUA.

Iniţiativa acestei asociaţii a pornit de la un handicap cu care se confruntă Bechy, din cauza căruia trăieşte într-un scaun cu rotile. Familia Oprean a emigrat în SUA în 1987. În acel moment, era formată din soţii Oprea şi din fiul lor, iar la două luni după sosire s-a născut şi Bechy.

La prima ecografie, realizată la un cabinet medical din California, statul în care au ales să se stabilească, Lidia a descoperit că bebeluşul suferea de sindromul "spina bifida". Şocul aflării veştii le-a întristat noul început în cadrul societăţii americane. "Spina bifida" este o afecţiune congenitală care mai poartă numele de ruptură de coloană. Defectul afectează fetuşii în prima lună de sarcină, atunci când cele două părţi ale coloanei nu reuşesc să se unească. Acum, afecţiunea poate fi tratată. 

"Aceşti copii sunt o binecuvântare, nu o pedeapsă", precizează Lidia Oprean, citată de publicaţia americană. "Nu am putut mânca, nu am putut dormi de emoţia acestei întâlniri. Acest premiu este răspunsul la toate rugăciunile mele. Astăzi sunt cea mai fericită mamă şi trăiesc în cea mai bună ţară din lume", a mai precizat Lidia Oprean, pentru San Antonio News.

Pe parcursul activităţii de voluntariat, familia Oprean a consiliat peste 800 de familii care s-au confruntat cu cazuri asemănătoare, cu copii în scaune cu rotile sau cu afecţiuni care le afecta funcţia locomotorie.

Ne puteți urmări și pe Google News