Evenimentul Zilei > Actualitate > Două partide ale lui Fenerbahce, AMÂNATE, după atacul armat de sâmbătă
Două partide ale lui Fenerbahce, AMÂNATE, după atacul armat de sâmbătă

Două partide ale lui Fenerbahce, AMÂNATE, după atacul armat de sâmbătă

Federaţia Turcă de Fotbal a hotărât, astăzi,amânarea meciul dintre Fenerbahce şi Bursaspor, din etapa a XXVII-a a primei ligi turce, programat pe 13 aprilie, ca urmare a episodului petrecut sâmbătă, în care autocarul formaţiei din Instanbul a fost atacat, iar şoferul rănit grav.

Fenerbahce ar fi trebuit să dispute, marţi, manşa secundă a sferturilor de finală ale Cupei Turciei, contra formaţiei Mersin Idmanyurdu, însă oficialii turci au luat decizia să amâne şi această partidă. Forul turc n-a stabilit încă datele la care se vor juca cele două meciuri. Potrivit presei de pe malul Bosforului, autorităţile au reţinut şi audiat doi suspecţi, în vârstă de 25, respectiv 22 de ani. Ulterior, cei doi au fost eliberaţi.

Tinerii au intrat în vizorul poliţiei după un mesaj postat pe Twitter de unul dintre ei: „Îi aşteptăm pe cei de la Fenerbahce la aeroportul din Trabzon, pe traseu. Noi stăm de pază. Nu o să intraţi în aeroport. Aici este Trabzon”. Sâmbătă seara, autocarul campioanei Turciei  a fost atacat cu focuri de armă, în timp ce se deplasa, pe autostradă, spre aeroportul din Trabzon, după meciul de campionat disputat la Rize, cu Caykur Rizespor, Singurul care a avut de suferit a fost şoferul autocarului, rănit la cap.