Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Mehedinţi, Nicolae Lohon, a declarat pentru AGERPRES că luni seară, în jurul orei 20,00, la kilometrul 345+800, în apropierea viaductului Vîrciorova, s-a produs o alunecare de teren, împrejurare în care un autotren cisternă încărcat cu bitum a fost imobilizat între stâncile căzute de pe versanţii muntoşi.
"Nu au fost victime. Zona a fost semnalizată corespunzător. Drumarii acţionează pentru îndepărtarea ebulmentului de pe carosabil. Cu toate acestea, circulaţia rămâne închisă din cauza stâncilor care continuă să cadă între kilometri 345+000 şi 368+900", a afirmat Nicolae Lohon.
El a precizat că echipajele de poliţie care monitorizează respectiva arteră de circulaţie recomandă participanţilor la trafic utilizarea rutei ocolitoare Drobeta Turnu Severin – Târgu-Jiu – Baia de Aramă – Băile Herculane.

Traficul rutier era deja întrerupt şi pe tronsonul Orşova – Moldova Veche, în zona Şviniţa, la kilometrul 61+200 de metri, din cauza unui podeţ rupt în data de 3 septembrie.