Evenimentul Zilei > Actualitate > DOSARUL REVOLUŢIEI, la ministrul Raluca Prună. Teodor Mărieş: „A picat dictatura în Ministerul Justiţiei”
DOSARUL REVOLUŢIEI, la ministrul Raluca Prună. Teodor Mărieş: „A picat dictatura în Ministerul Justiţiei”

DOSARUL REVOLUŢIEI, la ministrul Raluca Prună. Teodor Mărieş: „A picat dictatura în Ministerul Justiţiei”

Preşedintele Asociaţiei „21 Decembrie 1989”, Teodor Mărieş, a avut o întâlnire cu ministrul Justiţiei, Raluca Alexandra Prună în timpul căreia au discutat despre Dosarul Revoluţiei şi despre cel al Mineriadei din 13-15 iunie 1990. La finalul acestei întrevederi, liderul revoluţionarilor s-a declarat mulţumit şi a spus că Raluca Prună a propus un scurt răgaz pentru a solicita Parchetului General date complete privind dosarul evenimentelor din decembrie 1989.

În aceeaşi zi în care zeci de urmaşi ai eroilor martiri, răniţi, reţinuţi, dar şi luptători din timpul evenimentelor din decembrie 1989 au depus, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, plângeri împotriva clasării Dosarului Revoluţiei, la sediul Ministerului Justiţiei preşedintele Asociaţiei „21 Decembrie 1989”, Teodor Mărieş, a avut o întrevedere cu ministrul de resort, Raluca Prună. În cadrul întâlnirii, ministrul a propus un răgaz pentru a cere un raport complet referitor la dosar. Ministrul a propus ca următoarea întrevedere să aibă loc pe data de 5 ianuarie 2016, orele 16.00.

La ieşirea din Ministerul Justiţiei, Teodor Mărieş a declarat: „A picat dictatura în Ministerul Justiţiei! Cred că doamna ministru este omul care înţelege ce înseamnă punerea în aplicare a unei decizii CEDO. ”. Preşedintele Asociaţiei „21 Decembrie 1989” a adăugat că „în jur de 70-80” de oameni au depus plângeri împotriva deciziei de clasare a Dosarului Revoluţiei, dispusă de Parchetul General.