Dosarul „Colectiv” se va relua de la zero. Magistratul Terceanu iese la pensie

Dosarul „Colectiv” se va relua de la zero. Magistratul Terceanu iese la pensie

Dosarul Colectiv se va relua de la zero, la mai bine de doi ani de la trimiterea în judecată a celor trei patroni - Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu - precum şi a fostului edil al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, în legătură cu tragedia din clubul bucureştean din data de 31.10.2015, soldată cu 64 de morţi şi sute de răniţi grav.

CSM decide astăzi, în şedinţa de Plen, dacă aprobă cererea de eliberare din funcţie prin pensionare a judecătorului fondului, Mihail Valeriu Terceanu. Dacă cererea va fi aprobată, procesul se va relua.

Vestea pensionării judecătorului Mihai Valeriu Terceanu a produs dezamăgire printre părţile civile.

„Justiţia în România nu este nici oarbă, nici dreaptă. Citesc despre drept: „dreptul este arta binelui şi a echităţii”. Oare ce naiv a putut gândi asta? Ai un dezastru cu 64 de morţi şi o sută de grav răniţi, iar tu, justiţie, de la procurori la judecători, ne demonstrezi zilnic că eşti asemeni statului român: corupt, laş, criminal”, a scris pe Facebook preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010, Eugen Iancu.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Un proces interminabil

Părinţii tinerilor decedaţi sau răniţi erau deja nemulţumiţi de modul în care decurgea procesul: de mai bine de doi ani, dosarul s-a tot amânat, în mare parte din cauza lipsei de procedură privind citarea sutelor de părţi din proces, dar şi a stilului în care judecătorul înţelegea să conducă şedinţa.

Până acum, orice act procedural, oricât ar fi de mărunt - cum ar fi efectuarea unei adrese - era pus în discuţia părţilor.

Concret, judecătorul Mihai Valeriu Terceanu îl întreaba pe fiecare avocat în parte dacă e de acord cu efectuarea adresei, primul răspundea afirmativ, apoi în sală începe o litanie de zeci de minute, timp în care ceilalţi apărători repetau: „Nu ne opunem” sau „Aceleaşi concluzii”.

Tot astăzi, unul dintre patroni, Alin George Anastasescu, află dacă va fi lăsat să plece din ţară, în Lituania, îm perioada 6-9 septembrie. Tribunalul i-a admis cererea, însă procurorii au contestat-o la Curtea de Apel Bucureşti.