Este și cazul unui bărbat din Bistrița care, după o asemenea verificare s-a ales cu dosar penal. El a fost depistat în trafic, în timp ce se deplasa la volanul unui autovehicul pe DJ 170, pe direcția Ciceu-Giurgești – Reteag.

Ca să-ți justifice deplasarea, șoferul a prezentat o adeverinţă eliberată de o societate comercială. În urma verificărilor efectuate de polițist în Registrul Electronic General de Evidenţă a Salariaţilor, s-a constatat că persoana în cauză nu are calitatea de angajat al unităţii economice respective. Adică își falsificase actul!

„La data de 27.04.2020, numitul C.V.V. a fost depistat în trafic, de către organele de poliție din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș, în timp ce se deplasa pe DJ170, pe direcția Ciceu Giurgești – Reteag. Cu ocazia depistării, pentrui a justifica motivul deplasării, acesta a prezentat o adeverință, eliberată de numitul U.N., adiministrator al SC N. N. SRL, care ținea loc de declarație pe propria răspundere, în care era consemnat faptul că este angajat la SC N. N. SRL. Cu ocazia verificărilor efectuate în aplicația REGES s-a constatat faptul că numitul C.V.V. nu are calitatea de angajat al societății mai sus amintite, acesta declarând astfel necorespunzător adevărului faptul că deține calitatea de angajat la SC N. N. SRL”, au arătat procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beclean, într-un comunicat.

Șoferul s-a ales cu dosar penal pentru fals în declaraţii, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.